Σήμερα το απόγευμα η διοίκηση της Mytilineos θα αποφασίσει για τη σύνθεση των επενδυτών στους οποίους θα κατανεμηθούν οι προς έκδοση νέες ομολογίες συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ που διαθέτει στην αγορά Eurobonds η θυγατρική Mytilineos Financial Partners SA που εδρεύει στο Λουξεμβούργο.

Το τελικό ύψος του επιτοκίου θα διαμορφωθεί από την προσφορά. Οι επενδυτές της λιανικής θα χρειαστεί να δεσμεύσουν τουλάχιστον 100 χιλιάδες ευρώ για να αποκτήσουν ένα ομόλογο.

  • Η Mytilineos -πριν από την έκδοση του ομολόγου- έλαβε αξιολόγηση για την πιστοληπτική της ικανότητα καλύτερη και από αυτή της Ελληνικής Δημοκρατίας: Aξιολογήθηκε με ΒΒ- απο την S&P και ΒΒ απο την Fitch.

Η Mytilineos Financial Partners εκδίδει ομόλογα ονομαστικής αξίας 500 εκατομμυρίων Ευρώ με λήξη το 2024.

Ο όμιλος έχει ήδη ανακοινώσει δρομολογημένες ή υπό εξέταση επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ στην ηλεκτροπαραγωγή, τη μεταλλουργία και τις ΑΠΕ.

Για την εισαγωγή σε μια αγορά όπως αυτή των Eurobonds χρειάζεται και η σύμφωνη γνώμη των τραπεζών και αναδόχων σε ότι αφορά την οικονομική ευρωστία της εταιρείας.

Οι Citigroup Global Markets Limited, HSBC Bank plc και J.PMorgan Securities plc ενεργούν ως Ενεργοί Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Physical Bookrunners), οι Credit Suisse Securities (Europe) Limited, Goldman Sachs International και Nomura International plc ενεργήσουν ως Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners) και οι Αlpha Βank A.E., Eurobank Ergasias ,Eθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς, ως Επικεφαλής Διαχειριστές (Lead Managers).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here