«Ισχυρή η ζήτηση, ξεπέρασε τις προσδοκίες μας», τόνισε ο επικεφαλής της εισηγμένης. «Για την προστασία των υφιστάμενων μετόχων δεν ήταν σκόπιμη η περαιτέρω αύξηση των κεφαλαίων», ήταν το μήνυμα του επικεφαλής του ομίλου, κ. Εξάρχου.
Οι συνολικές προσφορές ξεπέρασαν τα 2,2 δισ., με τον στόχο να υπερκαλύπτεται κατά 3,6 φορές. Η ζήτηση ξεπέρασε τις προσδοκίες, αποτελώντας μία από τις μεγαλύτερες υπερκαλύψεις που έχουν καταγραφεί σε αντίστοιχη συναλλαγή στην ελληνική κεφαλαιαγορά τα τελευταία χρόνια. Πάνω από το 50% των επενδυτικών σχημάτων που συμμετείχαν στη διαδικασία των προσφορών ανήκουν στην κατηγορία των long-only funds (funds με μακροπρόθεσμο ορίζοντα), στα οποία συγκαταλέγονται μάλιστα και ορισμένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.
Από το συνολικό ποσό, περίπου 400 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν σε προσφορές από long-only επενδυτές, ενώ τα υπόλοιπα κεφάλαια προέρχονται από hedge funds και επενδυτές retail. Συμμετοχή υπήρξε από τους μεγαλύτερους θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων είναι η BlackRock, η Fiera, η Norges (το πετρελαϊκό fund της Νορβηγίας), η Blackstone και η καναδική OMERS.
Από το ελληνικό μέτωπο, σημειώθηκε ισχυρό ενδιαφέρον από επιχειρηματίες και εφοπλιστές, μεταξύ των οποίων είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο Πέτρος Παππάς, ο Τέλης Μυστακίδης, ο Πολυχρόνης Συγγελίδης, ο Νίκος Πατέρας, ο Μιχάλης Μποδούρογλου, ο Θεόδωρος Κυριάκου και ο Μάριος Ηλιόπουλος.
AΠΟ ΧΡΗΜΑ Week (τεύχος 1055)










