Τις ψηφιακές προκλήσεις, που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, προκειμένου να αναβαθμίσει περαιτέρω τη θέση της στον παγκόσμιο τεχνολογικό χάρτη, θέτει στο επίκεντρο το digital economy forum 2019: Leading Greece to Growth, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019, στο Athenaeum InterContinental, κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, εκπρόσωποι πολιτικών, κλαδικών φορέων και ευρωπαϊκών θεσμών, επιχειρηματίες από τον χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας και από όλους τους κλάδους της οικονομίας, δίνουν το “παρών” σε έναν γόνιμο διάλογο για το ψηφιακό μέλλον της χώρας.

Κεντρικός ομιλητής στο επίσημο δείπνο του Συνεδρίου, που θα παρατεθεί το βράδυ της ίδιας ημέρας, είναι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ την έναρξη των εργασιών θα πραγματοποιήσει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Αλέξης Τσίπρας.

Στο συνέδριο, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, οι συμμετέχοντες θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για το πώς η Ελλάδα, αξιοποιώντας την 4η βιομηχανική επανάσταση, μπορεί να εξελιχθεί σε μία σύγχρονη ψηφιακή χώρα, διασφαλίζοντας τη διάχυση της τεχνολογίας παντού προς όφελος επιχειρήσεων και πολιτών.

Οι κορυφαίοι ομιλητές του digital economy forum 2019: Leading Greece to Growth θα μοιραστούν τις απόψεις τους για το πώς η ψηφιακή τεχνολογία και η καινοτομία μπορούν να αποτελέσουν τον οδηγό για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, το οποίο έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Ομιλητές

Το “παρών” με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα του Συνεδρίου θα δώσουν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Επικρατείας & Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Κώστας Φραγκογιάννης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Χρίστος Δήμας.

Επιπλέον, στο digital economy forum 2019 θα συμμετέχουν ως ομιλητές ο κ. Ray Pinto, Director for Member Relations and Digital Transformation, DIGITALEUROPE, ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, ο κ. Τάσος Τζήκας, Πρόεδρος ΔΣ, ΔΕΘ-HELEXPO, ο κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, Πρόεδρος ΔΣ του Ξενοδοχειακού  Επιμελητήριου  Ελλάδας, ο κ. Αντώνης Μακρής, Πρόεδρος ΔΣ ΣΕΛΠΕ, ο κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, ο κ. Γιώργος Ξηρογιάννης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, ΣΕΒ.

Θεματικές ενότητες

Το συνέδριο θα αναπτυχθεί στους εξής θεματικούς άξονες: “Προσελκύοντας επενδύσεις στις ψηφιακές τεχνολογίες”, “Αξιοποιώντας τις ψηφιακές τεχνολογίες”, “Η Ψηφιακή Ελλάδα της επόμενης πενταετίας”, “Η επόμενη ημέρα σε Επικοινωνίες και Υποδομές”, “Μετάβαση του καταναλωτή και του πολίτη στην ψηφιακή εποχή”, “Η ψηφιακή πρόσκληση για την οικονομία και την πολιτεία”.

Μελέτη Deloitte

Από το βήμα του digital economy forum 2019, η Deloitte θα παρουσιάσει τα ευρήματα στρατηγικής μελέτης για τον κλάδο, η οποία εκπονήθηκε με πρωτοβουλία του ΣΕΠΕ. Η μελέτη χαρτογραφεί τον κλάδο της ψηφιακής τεχνολογίας στην Ελλάδα και καταλήγει σε συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς η χώρα μπορεί να ανταποκριθεί στις παγκόσμιες προκλήσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού και πώς μπορεί να αποκτήσει πιο ενεργή συμμετοχή στην 4η βιομηχανική επανάσταση. Σκοπός της μελέτης είναι να υποστηρίξει τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου ΤΠΕ, ενισχύοντας την εξωστρέφεια και την αύξηση των επενδύσεων των επιχειρήσεων του στην Ελλάδα, με στόχο να αναβαθμίσει τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας και την ανάσχεση του “brain drain”.

Οικοσύστημα startup

Υποστηρίζοντας έμπρακτα το ταχύτατα αναπτυσσόμενο οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ο ΣΕΠΕ διοργανώνει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το “Startups d.Day 2019”. Πρόκειται για έναν σύγχρονο διαγωνισμό καινοτομίας για νεοφυείς επιχειρήσεις, μέσω του οποίου ο ΣΕΠΕ αναδεικνύει τις 5 κορυφαίες ομάδες, δίνοντας τους τη δυνατότητα να παρουσιάσουν την ιδέα τους από το βήμα του digital economy forum 2019.

Platinum Sponsors: DELOITTE, INTRASOFT INTERNATIONAL.

Gold Sponsors: ATCOM, BYTE COMPUTER, CISCO, COSMOTE, DIADIKASIA BUSINESS CONSULTING, FORTHNET

HEWLETT PACKARD ENTERPRISE, HP HELLAS, HUAWEI, IBM, INTRACOM TELECOM, LENOVO, MICROSOFT, ORACLE, ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS, SAMSUNG, SPACE HELLAS, UNISYSTEMS, VODAFONE, WIND.

Silver Sponsor: COSMOS BUSINESS SYSTEMS.

Bronze Sponsors: APOPSI, IKNOWHOW, OKTABIT, OTS, SAP, The Writing Fields.

Media sponsors: ΑΘΗΝΑΪΚΟ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, CNN GREECE, Banks.com.gr, DAILYFAX

DEASY, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, ICTplus, NETFAX, Netweek, newmoney, Palo.gr, Skywalker, ΣΤΕΝΤΟΡΑΣ, Techblog.gr, TECHPRESS.gr, ΧΡΗΜΑ, Sepe.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here