Στα χέρια του Γιάννη Δραγάτση βρίσκεται ήδη η μηνυτήρια αναφορά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την υπόθεση Folli Follie.

Λογικά, από την Δευτέρα 27 Αυγούστου, ο οικονομικός εισαγγελέας θα πρέπει να προχωρά σε προκαταρκτική εξέταση για τις 16 υποθέσεις που απασχολούν τις αρχές.

Νομικοί κύκλοι, μου…ψιθύρισαν, πως όλη η διαδικασία μέχρι να φτάσει στο στάδιο της άσκησης δίωξης μπορεί και να τραβήξει 3 ίσως και 4 μήνες, καλά Χριστούγεννα σαν να λέμε.

Αυτό όμως που…ψιθυρίζεται ότι θα προχωρήσει η Εισαγγελία έχει πολύ ενδιαφέρον.

Στο διάστημα αυτό, προτίθεται να διευρύνει τον κύκλο των προσώπων που θα εξετάσει (και ενδεχομένως να κινηθεί σε βάρος τους) “βλέποντας” και προς χρηματιστηριακούς κύκλους (χρηματιστές, αναλυτές) και επενδυτικούς οίκους (αυτών, που εγγυήθηκαν και ανέλαβαν την αναδοχή των ομολογιακών) φτάνοντας μέχρι και πολιτικούς καθώς απ΄ ότι μαθαίνω εμπλέκονται και τέτοια πρόσωπα.

Μία λεπτομέρεια, την οποία εάν ερευνήσει ενδελεχώς η Εισαγγελία μπορεί να αποκαλύψει μέχρι και “ξέπλυμα χρήματος” αφορά σε πρακτικές χρήσης insider trading και short selling.

Για να διευκολύνω τους αρμοδίους:

  • Τους προτρέπω να ψάξουν λίγο περισσότερο, λίγο βαθύτερα, τι ακριβώς έγινε στα τέλη Νοεμβρίου- αρχές Δεκεμβρίου 2014, με θεαματική αύξηση του αριθμού δανεισμένων μετοχών της Folli Follie, το ιστορικό υψηλό που ακολούθησε και τo short selling που είχε στη συνέχεια.

Περισσότερα σε επόμενους…ψιθύρους, καθώς το σήριαλ θα έχει πολλά, μα πάρα πολλά επεισόδια.

Ούτε…Τατουάζ να ήταν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here