Αρκετά ανεβασμένα, τις τελευταίες ημέρες, οι κεφαλαιακές εισροές, τα flows, στον τραπεζικό κλάδο. Δεν έχει “τρέξει” συνεδρίαση την τελευταία εβδομάδα, που το ποσοστό του τζίρου που αλλάζει χέρια στα τραπεζόχαρτα να μην ξεπερνά το 60% του συνολικού. Μόνες τους, οι 4 τραπεζικές μετοχές και όλες οι υπόλοιπες της αγοράς σε δεύτερο και τρίτο ρόλο.

Ξεχώρισαν χθες και 1,516 εκατ.€ η μετοχή της CC/HBC που βγήκε μπροστά για στήριξη, όλο το παιχνίδι επικεντρώθηκε σε Εθνική και Alpha Bank (κυρίως αυτές τις δύο) και έπειτα σε Eurobank και Πειραιώς.
Λίγο το short covering που έγινε τις τελευταίες ημέρες απόρροια του εξαντλητικού short που είχε προηγηθεί, λίγο η συμφωνία κυβέρνησης-τραπεζιτών, κυρίως όμως το όριο των 130.000 €για τα δάνεια που ήταν ότι το καλύτερο δώρο μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση στους τραπεζίτες, κάτι οι χαμηλές αποτιμήσεις των συστημικών ομίλων και το +8,48% στην εβδομάδα και το +18,34% στο μήνα δεν άργησαν να έρθουν.
Και όπως μου εκμυστηρεύθηκε έμπειρο στέλεχος συστημικής τράπεζας

  • “…αυτό το περίφημο κόλπο με το όριο των 130.000 ευρώ για τα δάνεια, που αφορούν στους πλειστηριασμούς αλήθεια και πως δεν το είχαμε σκεφτεί…”.

Όντως το συγκεκριμένο…τρικάκι, που έκανε την διαφορά και μαγνήτισε αρκετά βραχυπρόθεσμα funds που έριξαν γρήγορο χρήμα στις τράπεζες με τα γνωστά θεαματικά αποτελέσματα ήταν έμπνευση κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους, του οικονομικού alter ego του πρωθυπουργού. Για να…φωτογραφίζουμε τα πράγματα με το όνομα τους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here