Τι σημαίνει το χθεσινό 10άρι της Revoil, και μάλιστα με συναλλαγές 334.335 μετοχών, συνολικής αξίας 200.233 ευρώ. 
Το ενδιαφέρον στην περίπτωση της είναι η θεαματική απόδοση που καταγράφει σε διάστημα μηνός +32% αλλά και +61,76% από την αρχή του έτους.  Παρ΄ όλα αυτά η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας μετά βίας είναι στα 14,46 εκατ. Ευρώ.

Η αλήθεια είναι, πως η οικογένεια Ρούσσου ελέγχει ένα μεγάλο ποσοστό και συγκεκριμένα ο Ευάγγελος έχει το +38,25% του μετοχικού κεφαλαίου , ο Γεώργιος το +19,75% και το +14,22% ο Ιωάννης. Δηλαδή ένα free float αρκετά περιορισμένο και ελεγχόμενο. Εύλογο το ερώτημα εάν η οικογένεια ετοιμάζει κάτι-σε επιχειρηματικό ή άλλο επίπεδο (χρηματιστηριακό/επενδυτικό…)- με τον διευθύνοντα σύμβουλο Γεώργιο Ρούσσο να υπολογίζει το μερίδιο της εταιρείας στο +9,7% ενώ ο αριθμός των πρατηρίων με τα χρώματα της Revoil (στο τέλος Νοεμβρίου 2018) ανερχόταν στα 532 (με 49 νέες συνεργασίες και 53 αποχωρήσεις/αλλαγές). Για το 2019 η διοίκηση προγραμματίζει την επέκταση του δικτύου με 30 νέα σημεία, σε περιοχές όπου έχει μικρή παρουσία (Βόρεια Προάστια της Αθήνας, κέντρο Θεσσαλονίκης, Πάτρας, κεντρικούς οδικούς άξονες) ενώ βάρος δίνεται στην διεύρυνση της γκάμας πωλήσεων (προώθηση προιόντων ενέργειας δηλαδή φυσικό αέριο, ηλεκτρικής ενέργειας) και παροχής υπηρεσιών στα πρότυπα ανάπτυξης των δύο μεγάλων του κλάδου (Μotor Oil , ΕΛΠΕ).
Κάποια στιγμή (Νοέμβριος 2018) ο κ. Γεώργιος Ρούσσος δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο έκδοσης ενός εταιρικού ομολόγου στην γενικότερη προσπάθεια μείωσης του τραπεζικού δανεισμού (το 2018 κατάφερε να μειώσει το μέσο επιτόκιο δανεισμού κατά 50 μονάδες βάσης) που αποτελεί από τις κύριες προτεραιότητες της διοίκησης.
Σε κάθε περίπτωση αξιοπρόσεκτη τόσο η θεαματική πορεία στο χρηματιστηριακό ταμπλό, από την από την αρχή του έτους, όσο το χθεσινό 10άρι που…έβγαλε μάτια και συζητήθηκε στα χρηματιστηριακά γραφεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here