Θεαματική χρηματιστηριακή επαναφορά για τις τράπεζες στην συνεδρίαση της Παρασκευής, έφερε τον κλαδικό δείκτη στα υψηλά 5 μηνών.

Ένα διήμερο κράτησε η διόρθωση- λόγω Fed- με τους αγοραστές να επανέρχονται άμεσα και με 4 x 4 ο Δείκτης Τραπεζών να διαμορφώνεται στις 616,23 μονάδες.

Θετικό πρόσημο, για ακόμη μία εβδομάδα- με 3,45%- διευρύνοντας έτσι το ανοδικό σερί του Οκτωβρίου στο 15,05% με αποτέλεσμα ο δείκτης να έχει περάσει σε θετικό έδαφος- με +7,17% από την αρχή του έτους.

Μεγαλύτερη άνοδος την προηγούμενη εβδομάδα για τη μετοχή της Τρ. Πειραιώς με +5,97% στα 1,278 ευρώ, την Alpha Bank με +3,62% στα 0,962 ευρώ, την Eurobank με +3,25% στα 1,0135 και την Εθνική με +2,49% στα 3,741 ευρώ.

Προσδοκίες των επενδυτών για ακόμη μία καλή εβδομάδα, καθώς από Τρίτη ανοίγει η αυλαία για την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων τρίτου 3μηνου, με πρώτη την Alpha Bank. Ακολουθούν Εθνική-Eurobank και κλείνει με Πειραιώς.

 

Καθοριστικό στοιχεία για την “τραπεζική αισιοδοξία” των τελευταίων ημερών, αποτελεί η  οριστικοποίηση της μεθοδολογίας, από την Eurostat, υπό την οποία θα εξετασθεί, ανά περίπτωση, το αν οι κρατικές εγγυήσεις που έχουν παράσχει κράτη-μέλη της Ε.Ε. επί senior ομολόγων των τραπεζών για τις τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων, προσμετρηθούν στο χρέος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here