Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Μπιλ Γκέιτς, μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, έδωσε τον “χρησμό” του για την επόμενη ημέρα, μετά την μετάλλαξη Όμικρον.

“Μόλις υποχωρήσει η τρέχουσα έξαρση, οι χώρες μπορούν να περιμένουν να δουν «πολύ λιγότερα κρούσματα μέχρι το υπόλοιπο του 2022”  εκτίμησε ο Γκέιτς, σε διαδικτυακή συζήτηση που είχε με τον Ντεβί Σριντάρ, πρόεδρο της παγκόσμιας δημόσιας υγείας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Σύμφωνα με τον μεγιστάνα της τεχνολογίας, μετά την Όμικρον, “ο Covid μπορεί πιθανότατα να αντιμετωπιστεί περισσότερο σαν εποχική γρίπη”.

Η εκτίμησή του συνάδει με όσα αναφέρουν αρκετοί αναλυτές και ειδικοί υγείας οι οποίοι υποστηρίζουν πως η μεταδοτικότητα της νέας μετάλλαξης, μπορεί να οδηγήσει μαζικά σε «φυσική ανοσία», μια εξέλιξη που θα μπορούσε να αποδυναμώσει τον ιό.

Ο συνιδρυτής της microsoft έγραψε ακόμη πως «η omicron θα δημιουργήσει μεγάλη ανοσία της αγέλης, τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο. Επομένως “όταν η Covid γίνει τελικά ενδημική”, είπε ο Γκέιτς, “ίσως πρέπει να κάνουμε ετήσιες δόσεις εμβολίου για τον Covid για κάποιο χρονικό διάστημα”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here