Ήταν Απρίλιος του 2021, όταν το banks.com.gr έγραφε ότι ο μεγιστάνας της τεχνολογίας Bill Gates προχώρησε στην αγορά μεγάλων εκτάσεων γης, γεγονός που τον κατέστησε τον μεγαλύτερο γαιοκτήμονα στις ΗΠΑ, με 1.077.000 στρέμματα σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι μεγάλοι “παίκτες” παγκοσμίως με μεγάλο πλούτο, συμπεριλαμβανομένων του ιδιοκτήτη της Amazon Jeff Bezos και της Tesla, Elon Musk, φαίνεται πως επιμένουν σε ασφαλή επενδυτικά καταφύγια, μεταξύ άλλων στο real estate.

Στο πλαίσιο αυτό, η Arrived, μια νεοφυής εταιρεία ακινήτων που υποστηρίζεται από τον ιδρυτή της Amazon.com Inc., Τζεφ Μπέζος, μόλις ανακοίνωσε την είσοδό της στον χώρο του single-family rental fund. Η Arrived λειτουργεί επί του παρόντος ως μια πλατφόρμα επενδύσεων κλασματικής ακίνητης περιουσίας που έχει προσελκύσει σχεδόν μισό εκατομμύριο ιδιώτες επενδυτές από την κυκλοφορία της το 2021. Η πλατφόρμα επιτρέπει σε αυτούς τους επενδυτές να αγοράζουν μερίδια ενοικιαζόμενων single-family ακινήτων, με μόλις 100 $.

Μέχρι σήμερα, οι επενδυτές στην πλατφόρμα έχουν χρηματοδοτήσει περισσότερα από 388 σπίτια συνολικής αξίας άνω των 122 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα ακίνητα συχνά χρηματοδοτούνται πλήρως εντός λίγων ωρών μετά την κυκλοφορία τους, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα η Arrived να περιορίσει τη μέγιστη επένδυση σε πολλές από τις προσφορές της.

Arrived Single Family Residential Fund

Το νεοιδρυθέν Arrived Single Family Residential Fund στοχεύει στην απλοποίηση της κατανομής κεφαλαίων, επιτρέποντας στους χρήστες να επενδύουν περισσότερα ταυτόχρονα με βάση το δικό τους χρονοδιάγραμμα χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν την κυκλοφορία μεμονωμένων ακινήτων.

Οι επενδυτές θα δύνανται να διαφοροποιηθούν επιλέγοντας ανάμεσα από πολλές αγορές ακινήτων. Η Arrived σκοπεύει επίσης να δώσει στους επενδυτές τη δυνατότητα να εξαγοράσουν ή να ρευστοποιήσουν τις μετοχές τους σε τριμηνιαία βάση μετά τους πρώτους έξι μήνες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Ryan Frazier εξέφρασε την αισιοδοξία του για την αγορά του single-family home, αναφέροντας τις ιστορικά ισχυρές αποδόσεις και τη χαμηλότερη αστάθεια σε σύγκριση με άλλες αγορές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ζήτηση για στέγαση, ξεπερνά την προσφορά νέων κατοικιών την τελευταία δεκαετία.

Το τρίτο τρίμηνο του 2023, οι επενδυτές στην πλατφόρμα κέρδισαν περίπου 890.000 $ σε έσοδα από μερίσματα, καταγράφοντας χαρακτηριστική αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Τον περασμένο χρόνο, η πλατφόρμα είχε εκταμιεύσει περισσότερα από 2,8 εκατομμύρια δολάρια σε μερίσματα στους επενδυτές της.

Η εισαγωγή του νέου ταμείου δεν σηματοδοτεί το τέλος του παραδοσιακού μοντέλου της Arrived. Οι επενδυτές μπορούν ακόμα να αγοράσουν μεμονωμένες μετοχές ακινήτων με την ίδια ελάχιστη επένδυση των $100.

Υπενθυμίζεται ότι και ο Elon Musk pρόσφατα έστρεψε το βλέμμα του στο real estate, αγοράζοντας γη 60.000 στρεμμάτων έξω από το Όστιν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ