Θετική για τις ελληνικές Τράπεζες είναι η HSBC της οποίας κορυφαία επιλογή της μεταξύ των αναδυομένων αγορών είναι η Eurobank με τιμή στόχο τα 1,30 ευρώ, ενώ η διεθνής τράπεζα προβλέπει ότι Εθνική και Eurobank έχουν προτεραιότητα για να διανείμουν μέρισμα από τα κέρδη του 2022, αλλά βλέπει και ως ενδιαφέρουσα τη μετοχή της Πειραιώς στην οποία βάζει τιμή- στόχο τα 1,95 ευρώ. Αυτό δίνει περιθώριο ανόδου από τις τρέχουσες τιμές 30%-38%.

Ο οίκος ξεχώρισε ήδη τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας με άλλη πρόσφατη έκθεσή του, προβλέποντας ανάπτυξη με άνοδο του ΑΕΠ 4,5% έναντι ανόδου του πληθωρισμού στο 2,4% το 2022 πριν ξεκινήσει η πτώση του στο 1,3% το 2023.

Η Τράπεζα εκτιμά ότι οι ελληνικές Τράπεζες ξεπέρασαν τη φάση της μείωσης των κινδύνων και το κόστος πιστωτικού κινδύνου θα υποχωρήσει με αποτέλεσμα αύξηση των επαναλαμβανόμενων εσόδων κατά 22% σε ετήσια βάση.

Για τις διανομές μερισμάτων, η HSBC τοποθετεί σε καλύτερη θέση τις Eurobank και Εθνική που πρόκειται να ξεκινήσουν φέτος τις συζητήσεις με τον SSM για τις διανομές από τα κέρδη του 2022. Θετικές ειδήσεις γι’ αυτό το ζήτημα θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως «καταλύτης» και για τις δύο μετοχές, σύμφωνα με τον βρετανικό οίκο.

Βλέπει ότι η Eurobank διαπραγματεύεται με έκτπωση (discount) 40% σε όρους πολλαπλασιαστών κερδών ενώ τα ακίνητα της Eurobank παίζουν ασφαλώς το ρόλο τους στο discount με βάση το δείκτη P/TBV που είναι στο 20%.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here