Στο brand awareness της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής εστίασε η Νεκταρία Μπέσσα, Διευθύντρια Marketing και Δημοσίων Σχέσεων της εταιρείας. Αναφερόμενη στην συνδρομή της τεχνολογίας στις στρατηγικές μάρκετινγκ σε μία εποχή γεμάτη προκλήσεις, η κα Μπέσσα ανέφερε στο IW: «Η τεχνολογία έπαιξε τόσο καταλυτικό ρόλο στην πανδημία που αποτέλεσε τη γέφυρα επικοινωνίας των μεγαλύτερων σε ηλικία ανθρώπων με τον έξω κόσμο».

iw? Η θέση του διευθυντή Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο της καθημερινής λειτουργίας μιας ασφαλιστικής εταιρείας. Ποιες είναι οι στρατηγικές που ακολουθείτε για την άμεση επαφή με το κοινό και την προσέλκυση νέων πελατών;

απ. Η στρατηγική μας βασίζεται σε μια μακροπρόθεσμη προσέγγιση προσανατολισμένη στο μέλλον, με βασικό στόχο την επίτευξη βιώσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος. Γι’ αυτόν τον λόγο παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις της αγοράς, ώστε να έχουμε την ευελιξία να προσαρμοζόμαστε κάθε φορά που το περιβάλλον το απαιτεί. 

Η επαφή και η σύνδεση με το κοινό είναι μια διαδικασία που μας αφορά όλους στη Συνεταιριστική Ασφαλιστική. Δεν θα είχε καμία βαρύτητα η λειτουργία του μάρκετινγκ αν προηγουμένως δεν είχαμε χτίσει γερά θεμέλια στην εξυπηρέτηση πελατών, στον σχεδιασμό ανταγωνιστικών προϊόντων, στην αξιοπιστία μας. 

Το τρέχον έτος, στοχεύσαμε στην ενίσχυση του brand awareness της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής. Για τον λόγο αυτό προβάλαμε την τηλεοπτική μας καμπάνια σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας ενώ παράλληλα εξασφαλίσαμε συνεχή παρουσία στο ραδιόφωνο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διάφορα άλλα ψηφιακά ενημερωτικά μέσα, περιοδικά και εφημερίδες. 

Ομολογώ ότι είχαμε μεγάλη απήχηση στο κοινό που στοχεύσαμε, δημιουργώντας ένα νέο ρεύμα δυνητικών πελατών, οι οποίοι, όπως διαπιστώσαμε, αναζητούν μια ανθρώπινη και «γήινη» ασφαλιστική εταιρεία, που να αντιλαμβάνεται την καθημερινότητά τους και τις πραγματικές τους ανάγκες.

iw? Οι απανωτές κρίσεις, όπως η οικονομική, η υγειονομική και η ενεργειακή, έχουν προκαλέσει μια σειρά αλυσιδωτών αντιδράσεων και οι πρώτες επιπτώσεις στην κοινωνία είναι ορατές. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να επικοινωνηθούν νέα προϊόντα και υπηρεσίες και να πειστεί ο πελάτης, δεδομένου του ότι τα νοικοκυριά είναι πιεσμένα οικονομικά;

απ. Η οικονομική κρίση αλλάζει δραματικά τη συμπεριφορά των Ελλήνων καταναλωτών και την ελληνική αγορά. Είναι, λοιπόν, λογικό συνακόλουθο των παραπάνω να επέλθουν αξιοσημείωτες αλλαγές στην αγοραστική μας συμπεριφορά. 

Περισσότερα στο insuranceworld.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here