Περιθώρια για αποδόσεις περίπου 40% έχουν τώρα οι ελληνικές μετοχές σύμφωνα με τη JP Morgan η οποία κατατάσσει την Ελλάδα μεταξύ των οκτώ χωρών με τις μεγαλύτερες προοπτικές ανόδου στο σύνολο των αναδυόμενων αγορών που εξετάζει ανά τον κόσμο.

Ενδιαφέρον έχουν τα στοιχεία που δίνει η JP Morgan για την αγορά μας με:

* Προβλεπόμενο (forward) πολλαπλασιαστή κερδών 9,5 σε σχέση με μέσο P/E 15ετίας που είναι στο 11,6,

*Tιμή προς λογιστική αξία 0,9 έναντι 15ετούς μέσης τιμής 1,2

*Περιθώρια μέσης ανόδου των τιμών 34% το 2022 και 15% το 2023

*Η κερδοφορία (RoE) της αγοράς είναι στο 9%

*H μερισματική απόδοση στο 4%

*Tο καθαρό εταιρικό χρέος προς λειτουργικά κέρδη είναι ακριβώς στη μονάδα.

Ωστόσο οι αναδυόμενες χώρες που θα συντελέσουν περισσότερο στην άνοδο αυτών των αγορών, θα είναι η Κίνα, η Νότια Κορέα, η Ταϊβάν, η Ινδία και η Βραζιλία. Και η σύσταση που δίνει ο οίκος για αυξημένες θέσεις σε μετοχές αφορούν τις αγορές της Βραζιλίας, τη Σαουδικής Αραβίας, Κίνας, Ινδονησίας όπου μαζί με την Ταϊλάνδη αποτελούν τις περιοχές για τις οποίες προτείνει θέσεις overweight.

Για την Ελλάδα ο οίκος παίρνει ουδέτερη θέση, καθώς σε σχέση με τα στοιχεία που εξετάζει, η Ελλάδα κατατάσσεται στη μέση σε σχέση με τις αποκλίσεις ιστορικών πολλαπλασιαστών κερδών και λογιστικών αξιών από τις τωρινές τιμές και τα συνολικά περιθώρια ανόδου των δεικτών σε σχέση με τη στάθμισή του, οπότε είναι προφανώς αδύνατον να κοντραριστούν χώρες με μεγάλες αγορές όπως η Κίνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here