«Ψήφο εμπιστοσύνης» δίνει η JP Morgan στην Τρ. Πειραιώς και στην Alpha Bank, τις οποίες αναβαθμίζει σε overweight με τιμή-στόχο τα 4,20 και 2,5 ευρώ και ευρώ αντίστοιχα.

Για την Εθνική διατηρεί το overweight με τιμή-στόχο τα 3,8 ευρώ ενώ υποβαθμίζει την Eurobank σε neutral, με τιμή-στόχο το 1,1 ευρώ.

Η υποβάθμιση αποδίδεται στις σχετικές αποτιμήσεις.

Όσο για τα περιθώρια ανόδου, η JP Morgan «βλέπει» για την Alpha 46%, για την Πειραιώς 41%, για την Εθνική 34% και για την Eurobank 34%.

Στην νέα του έκθεση ο οίκος δηλώνει βέβαιος, έπειτα και από το πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα, πως οι τράπεζες θα διαδραματίσουν υποστηρικτικό ρόλο το 2020, με φόντο τις οικονομικές προοπτικές.

Για την Τράπεζα Πειραιώς αναφέρει ότι προχώρησε σε διπλή αναβάθμιση καθώς παρακολουθεί λεπτομερώς την κεφαλαιακή πορεία του πιστωτικού ιδρύματος ενώ εκτιμά την απόδοση των ιδίων κεφαλαίων στο 6,3% ως το 2022.

Για την Alpha Bank η εκτίμηση αυτή ανέρχεται έως το 7% από το 4,6% πριν, που συνδέεται άμεσα με το πλάνο μείωσης των NPEs , υπερσταθμίζοντας το πλήγμα των 2 δις στα κεφάλαια από την τιτλοποίηση των 12 δις.

Σχετικά με την Εθνική, ο οίκος επισημαίνει ότι αναθεωρεί, λαμβάνοντας υπόψη το σχέδιο τιτλοποίησης 6 δισ. ευρώ του 2020 και τον σχέδιο για εμπροσθοβαρή μείωση των ΝPEs. Η JP Morgan εκτιμά ότι η ΕΤΕ έχει «προβάδισμα» έναντι άλλων τραπεζών λόγω του υψηλού δείκτη κάλυψης των δανείων, ισχυρών κεφαλαιακών δεικτών και των πρόσφατων κερδών από τα ομόλογα.

Τέλος για τη Eurobank είναι θετική κρίνοντας ότι τράπεζα είναι ταχύτερη έναντι των ανταγωνιστών μείωση των NPEs και την υψηλότερη απόδοση ιδίων κεφαλαίων στον κλάδο. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την έκθεση,  ο δείκτης P/TBV 2020 είναι στο 0,6x και σε συνδυασμό με την έλλειψη σημαντικών βραχυπρόθεσμων καταλυτών, οδηγείται στην υποβάθμιση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here