Την είσοδο της στα “Ναυπηγεία Ελευσίνας” θέλει η Fincantieri.

“Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί, στην Ελλάδα, μία από τις καλύτερες ναυπηγικές βιομηχανίες παγκοσμίως” δηλώνει ο Giuseppe Giordo, γενικός διευθυντής πωλήσεων του ιταλικού ομίλου.

Μόνο άγνωστος δεν είναι στα ελληνικά πράγματα, ένας από τους μεγαλύτερους ναυπηγικούς ομίλους στον κόσμο, καθώς στις εγκαταστάσεις του έχουν “κτισθεί” τα H/S/F Knossos Palace & H/S/F Festos Palace (τα ταχύτερα στην κατηγορία τους, τότε το 1998), όπως και τα υπερπολυτελή High Speed Ferries, τα πλοία Olympia Palace και Europa Palace (2002).

Σημαντικά συμβόλαια με τα ναυπηγεία έχει και το Grimaldi Group, με πιο τελευταίο αυτό του 2018 και 2020 για Cruise Ferries του Ναπολιτάνου.

Το να μπει ο ιταλικός κολοσσός στην ελληνική ναυπήγηση είναι σημαντικό και από την πλευρά των συμμαχιών, που διαμορφώνει η Αθήνα.

Συγκεκριμένα, deal με την Naval Group για τις φρεγάτες Belharra (με συμμετοχή ελληνικών εταιρειών), συμφωνία με ONEX και Fincantieri για την “Ελευσίνα”, συμφωνία με ΟΝΕΧ για το Νεώρειο Σύρου κ.α. μεθοδικά βήματα της ελληνικής πλευράς, με διεθνείς παίκτες βεληνεκούς και ανάλογης (και πολιτικής) ισχύος.

H συνεργασία με την ΟΝΕΧ θα έχει την πλήρη στήριξη της αμερικανικής αναπτυξιακής τράπεζας DFC (U.S. International Development Finance Corporation). 

Η Fincantieri αναμένεται ότι θα εισφέρει κεφάλαια για το εγχείρημα διάσωσης των ναυπηγείων, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο αμυντικό κομμάτι, ενώ η ONEX θα επικεντρωθεί στο εμπορικό.

Η Fincantieri S.p.A.  έχει έδρα την Τεργέστη.
Μετά την εξαγορά της Vard το 2013, ο όμιλος Fincantieri διπλασιάστηκε σε μέγεθος και έγινε ο τέταρτος μεγαλύτερος στον κόσμο. Η εταιρεία κατασκευάζει εμπορικά και στρατιωτικά σκάφη.

Με πάνω από 230 χρόνια ιστορίας και περισσότερα από 7.000 πλοία που κατασκευάστηκαν, η Fincantieri διατηρεί τα κέντρα τεχνογνωσίας, εμπειρογνωμοσύνης και διαχείρισης στην Ιταλία, απασχολώντας 10.000 εργαζόμενους και δημιουργώντας περίπου 90.000 θέσεις εργασίας, οι οποίες διπλασιάζονται παγκοσμίως χάρη σε ένα δίκτυο παραγωγής 18 ναυπηγείων που λειτουργούν σε τέσσερις ηπείρους και πάνω από 20.000 εργαζόμενους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here