Οι αισθητήρες της Microsoft στην υπηρεσία του δήμου της Αθήνας και όχι μόνο.

Από το βήμα του ‘’Οlympia Forum’’ χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, ανέφερε τόνισε ότι «η τεχνολογία μπορεί να κάνει την ζωή των ανθρώπων καλύτερη».

Πέραν από το “Project Aθηνά” για τους αισθητήρες στις θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ και τις ράμπες ΑΜΕΑ, αναφέρθηκε επίσης στους αισθητήρες που τοποθετούνται σε κάδους απορριμμάτων που «δείχνουν» πότε πρέπει να αδειάσουν, αλλά και τους αισθητήρες καθαρότητας του περιβάλλοντος και τους αισθητήρες ηχορύπανσης,  που είναι πολύ σημαντικοί για την βελτίωση της καθημερινής ζωής στην πόλη της Αθήνας.

  • «Ήρθε η ώρα το πρόγραμμα “Έξυπνες Πόλεις” να δώσει μια ευκαιρία να ψηφιοποιήσουμε την πόλη μας», τόνισε.

Συμπλήρωσε ότι

  • «δεν είναι αυτοσκοπός μας να γεμίσουμε το δήμο με αισθητήρες, αλλά πρέπει να φροντίσουμε για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των δημοτών αλλά και των εργαζομένων στο δήμο». 

Πρέπει να φροντίσουμε όχι μόνο να έχουμε τα απαραίτητα εργαλεία αλλά και να γνωρίζουμε πώς να τα χρησιμοποιούμε, διευκρίνισε.

Κλείνοντας, μίλησε για το μεγάλο Project που υλοποιεί η Microsoft για την ψηφιοποίηση της Αρχαίας Ολυμπίας.

  • «Πρόκειται για ένα έργο που θα βοηθήσει να αναδειχθεί η πολιτιστική μας κληρονομία και που πιστεύω ότι θα προσελκύσει περισσότερους τουρίστες».

Αυτό το Project, συμπλήρωσε, μπορεί να υλοποιηθεί και στην Αθήνα με την ψηφιοποίηση αρχαίων μνημείων της πόλης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here