Συμβαίνουν πολλά στον τραπεζικό κλάδο αυτές τις μέρες. Αναθεωρείται εκ βάθρων η τιμολογιακή πολιτική προμηθειών και υπηρεσιών, καταρτίζεται ένα περίπλοκο σχέδιο ΗΡΑΚΛΗΣ για την απαλλαγή των τραπεζικών ισολογισμών από ένα μέρος του τοξικού τους χαρτοφυλακίου, αμφισβητείται η ικανότητά τους στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης, νέες τραπεζικές δυνάμεις αναπτύσσονται στην αγορά από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η χρηματιστηριακή αγορά κινείται στον ρυθμό των τραπεζικών διαθέσεων. Χθες, Ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε -1,87% στις 819,38 μονάδες, με την Alpha Bank να κλείνει στο -2,3%, την Εθνική στο -1,15%, την Eurobank στο -1,14% και την Τράπεζα Πειραιώς να δέχεται τις ισχυρότερες πιέσεις κλείνοντας στο -3,83%.

Εδώ και τρεις μήνες, η χρηματιστηριακή αγορά δείχνει να συσσωρεύει δυνάμεις, παρά τις θετικές ειδήσεις σε επίπεδο επιτοκίων, αναβαθμίσεων και προοπτικών. Ο Γενικός Δείκτης παλεύει να ξεπεράσει το ορόσημο των 900 μονάδων.

Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα καταγράφει  κέρδη +10%, κάτι που έχουμε να δούμε από το 2013. Ο τζίροι παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα για να κάνουν τη διαφορά, παρ’ όλα αυτά δείχνει ότι κάποια χαρτοφυλάκια παίρνουν θέσεις για την επόμενη μέρα….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here