Δημήτρης Μαλλάς

Αισιόδοξοι για τη διατήρηση της αυξητικής τάσης στις άμεσες ξένες επενδύσεις δηλώνουν οι επικεφαλής των ελληνικών θυγατρικών πολυεθνικών ομίλων που συμμετείχαν σε έρευνα της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο 2ο InvestGR Forum, το οποίο πραγματοποιείται σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Στράτος Φανάρας, το 83% των 35 διευθύνοντων συμβούλων που συμμετείχαν στην έρευνα δηλώνουν ότι είναι πολύ ή αρκετά πιθανό να προχωρήσει σε περαιτέρω επενδύσεις στη χώρα μας. Μάλιστα, το ποσοστό εκείνων που χαρακτήρισαν ως «βέβαιο μία τέτοια κίνηση αυξήθηκε φέτος από το 53% στο 60%.

Επίσης, το 86% δηλώνουν αισιόδοξοι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας την επόμενη πενταετία, ενώ πάνω από 70% υποστηρίζει ότι η εικόνα της Ελλάδας ως επενδυτικός προορισμός πρόκειται να βελτιωθεί τα επόμενα χρόνια. Συγκριτικά με πέρσι, η εικόνα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού έχει βελτιωθεί και στα μάτια των στελεχών στα κεντρικά των εταιρειών που εκπροσωπούν οι διευθύνοντες σύμβουλοι των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα.

Ως τομείς που θεωρούνται πιο ελκυστικοί για επενδύσεις χαρακτηρίζονται ο τουρισμός και η εστίαση, ενώ ο πιο σημαντικός παράγοντας προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω το επενδυτικό περιβάλλον είναι η ύπαρξη ενός σταθερού ρυθμιστικού και φορολογικού πλαισίου. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here