Τα όσα διαδραματίστηκαν, χτες, στο χρηματιστηριακό ταμπλό είναι πρόγευση των όσων
ακολουθούν στον Όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ.
Στα 1,68€ η μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, λίγο πριν κυκλοφορήσει η πληροφορία πως οι Ολλανδοί θα ζητήσουν την σύγκληση έκτακτης συνέλευσης με κύριο θέμα την αλλαγή της διοίκησης.
  • Δεν χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από 5 λεπτά της ώρας και η μετοχή έπιασε τα 1,77€ (+3,25%).
Στο επίπεδο αυτό, οξύνθηκε η αντιπαράθεση πωλητών vs αγοραστών. 
Μέχρι την στιγμή που έγινε γνωστό πως το Reggeborgh ζητά και διαχειριστικό έλεγχο.
Στο μείον -3,73% και τα 1,65 ευρώ, κατέληξε η μετοχή με αυξημένες συναλλαγές που αντιστοιχούν στο 2% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου…

Η επόμενη μέρα στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ 

Αυτή στιγμή έχουν σχηματοποιηθεί τα δύο “στρατόπεδα” στον Όμιλο:
1. Η πλευρά του Reggeborgh (με ένα εμφανές 5%), με την option του 12,55% μέσω του Λεωνίδα Μπόμπολα και ένα υπόλοιπο 10% με 12% από την αγορά.
2. Η πλευρά των επιχειρηματιών (μετόχων και του Αστέρα Τρίπολης) που φέρεται (χωρίς να επιβεβαιώνεται) πως έχει συμφωνήσει για το 25% του μετοχικού κεφαλαίου του Farallon (μέσω των αδελφών Καλλιτσάντση).
Όπως συνήθως συμβαίνει, το “Β” , από χθες είχε προϊδεάσει την αγορά για την υπόγεια σύγκρουση, αποκαλύπτοντας το επίμαχο ποσοστό 3,5%-4% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ που φέρεται να είχε αγορασθεί (μέσω χρηματιστηρίου) για λογαριασμό του Ολλανδικού fund Reggeborgh

Όσον αφορά τους 2 Έλληνες επιχειρηματίες, (οι εφοπλιστές Γιάννης Καϋμενάκης και Δημήτρης Μπάκος), μπήκαν στο παιχνίδι πριν από 2 εβδομάδες εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους να εξαγοράσουν μετοχές του κατασκευαστικού ομίλου, σε συνεννόηση με τους βασικούς μετόχους της Ελλάκτωρ. Μέχρι χθες τουλάχιστον, ουδεμία επίσημη επιβεβαίωση έχει δημοσιοποιηθεί.

Τα παραπάνω έχουν προκαλέσει φυσικά την αντίδραση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που έχει απευθύνει ερωτήματα στη διοίκηση της εταιρείας και σήμερα αναμένεται η επίσημη απάντηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here