Το βραβείο του καλύτερου λιμένος κρουαζιέρας για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου απέσπασε το λιμάνι του Πειραιά από την MedCruise σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Γένοβα.

Η MedCruise είναι η Ένωση Λιμένων Κρουαζιέρας Μεσογείου, Μαύρης Θάλασσας, Αδριατικής και Ερυθράς Θάλασσας με μέλη 130 λιμάνια και 32 εταιρείες από τη βιομηχανία της κρουαζιέρας από 21 χώρες και τρεις ηπείρους. H βράβευση έρχεται στον απόηχο της απόφασης της ΕΣΑΛ (Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων), η οποία κατά τη συνεδρίασή της προχθές δεν ενέκρινε στο σύνολό του του- όπως θα ήθελε η πλευρά του επενδυτή- την  υλοποίηση του master plan του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Η Cosco από την πλευρά της δεν υπέβαλε νέο master plan όπως είχε  ζητηθεί, θεωρώντας ότι ο σχεδιασμός βασίζεται σε μελέτες με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για το πρώτο πεντάμηνο 2019 ο τομέας κρουαζιέρας για το λιμάνι του Πειραιά παρουσίασε αύξηση περίπου 14% σε σχέση με το 2018, ενώ ιδιαίτερη άνοδο 24% σημείωσε το homeporting (αφίξεις-αναχωρήσεις από το λιμάνι του Πειραιά) που αποτελεί και στρατηγικό στόχο της διοίκησης της ΟΛΠ Α.Ε. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here