Για την εξάντληση της τετραετίας, το άβατο των Εξαρχείων, την έξοδο στις αγορές, τη Συμφωνία των Πρεσπών κ.α., αλλά και για μία σειρά προβλημάτων που ταλανίζουν τη χώρα και τους πολίτες, όπως η φορολογία και οι επενδύσεις, μίλησε στον ΑΝΤ1 το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Για το αφορολόγητο

Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως δεν γίνεται ούτε λόγος για μείωση του αφορολόγητου εξηγώντας «έχουμε ιστορικό χαμηλό στις αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων (Ο κ. Μητσοτάκης διαψεύστηκε και σε αυτό όταν έλεγε όταν δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές), έχουμε φθηνό δανεισμό, έχουμε ρευστότητα, έχουμε το ΔΝΤ να αποχωρεί. Με βάση αυτά τα δεδομένα μπορούμε να προχωρήσουμε».

«Πηγαίνουμε σε πολιτικές ελάφρυνσης, εφόσον οι δείκτες στην οικονομία συνεχίσουν να κινούνται θετικά» είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε «θα εξετάσουμε τι παροχές θα κάνουμε με σχέδιο και με βάση τα δεδομένα της οικονομίας και όχι με ευκαιριακά και εκλογικά κριτήρια. Μετά το ταξίδι μου στην Κίνα θα συνεδριάσω με τους οικονομικούς υπουργούς και θα λάβω τις οριστικές αποφάσεις. Σε καμία περίπτωση η χώρα δεν θα γυρίσει στην εποχή των ελλειμμάτων».

Η αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ είναι πολύ σημαντική εξέλιξη, η δεύτερη πιο σημαντική μετά την έξοδο από τα προγράμματα τον Αύγουστο του 2018, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σημείωσε ότι έχουμε ανάπτυξη 2,2 με 2,4 μονάδες, τη μεγαλύτερη στην ΕΕ, ενώ όλοι οι δείκτες της οικονομίας είναι θετικοί. Αυτό συμβαίνει είπε, γιατί σήμερα έχουμε ρευστότητα ενώ παρέλαβα άδεια ταμεία. Αυτά δεν τα πέτυχε ο Τσίπρας τα πέτυχε ο ελληνικός λαός με τις θυσίες του.

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις νεοφιλελεύθερες απόψεις του λέγοντας «φυσικά και τα οφέλη της βελτίωσης της οικονομίας θα πρέπει να διανεμηθούν σε όσους έχουν πληρώσει και στην μεσαία τάξη. Διαφωνώ, όμως κάθετα με την αντίληψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θα τα δώσει αυτά που υπόσχεται έναντι μεταρρυθμίσεων και καταλαβαίνουμε τι εννοεί όταν λέει μεταρρυθμίσεις».

«Γραφειοκρατικά προβλήματα μπλοκάρουν επενδύσεις»

Στα γραφειοκρατικά προβλήματα απέδωσε τις επενδύσεις που έχουν μπλοκάρει όπως το Ελληνικό, ο πρωθυπουργός και ανέφερε ότι υπάρχουν και τα θετικά που είναι η έκρηξη των άμεσων ξένων επενδύσεων που έφθασε στα επίπεδα του 2006 και πρόσθεσε ότι μία σειρά επενδύσεις προχωρούν.

Ανέφερε ότι προχωρά το θέμα του Ελληνικού, αλλά ένειψε τας χείρας του όσον αφορά τις γραφειοκρατικές κωλλυσιεργίες, τόνισε ότι υλοποιείται η μεγάλη επένδυση από την Philip Morris, η Cosco εκπόνησε το masterplan (σ.σ. αποφεύγοντας να σχολιάσει την ιταλική πολιορκία στον κινεζικό γίγαντα να χρησιμοποιήσει γειτονικό λιμάνι) κ.α.

 

Η απάντηση της ΝΔ

Το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν κάλυψε τον Νίκο Παππά για την περίπτωση Πετσίτη σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία, μετά την τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού.

«Ο κ. Τσίπρας ήταν απόψε σκιά της σκιάς του. Από τη θλιβερή του συνέντευξη θα μείνει ότι δεν είχε καν το θάρρος να απαντήσει αν στηρίζει τον Νίκο Παππά, παριστάνοντας ότι δεν άκουσε για τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που αποδεδειγμένα εισέπραττε ο συνεργάτης τους, Μανώλης Πετσίτης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ για τη σημερινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΑΝΤ1 και προσθέτει: «Αμετανόητος για τη Συμφωνία των Πρεσπών,επανέλαβε τα γνωστά του ψέματα, για την δήθεν ανάκαμψη της μεσαίας τάξης και την τάχα προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα. Η συνέντευξη δεν χρήζει άλλου σχολιασμού. Σε 40 μέρες από σήμερα θα αντιληφθεί κι ίδιος τους λόγους στις κάλπες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here