Η Ελλάδα έχει σημαντικές προοπτικές για μεγάλες επενδύσεις, τόνισε ο επικεφαλής του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης, κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist για τις υποδομές στη Νοτιοανατολική Ευρώπη την επόμενη δεκαετία.

Ωστόσο ο κ. Περιστέρης σημείωσε ότι οι ελληνικές εταιρείες που θέλουν να επενδύσουν βρίσκονται σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τους ξένους ομίλους, κυρίως λόγω γραφειοκρατικής συμπεριφοράς τομέων της ελληνικής κυβέρνησης.

«Για ένα επενδυτικό πρόγραμμα σε ένα νησί, μια ελληνική εταιρεία μπορεί να έχει καταθέσει γραπτή πρόταση εδώ και τρία χρόνια χωρίς να λάβει καμία απάντηση. Έρχεται μια ξένη εταιρεία, προτείνει αντίστοιχη λύση με μηδέν εγχώρια προστιθέμενη αξία και το υπουργείο πανηγυρίζει επικοινωνιακά», τόνισε ο επικεφαλής της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

«Σε κάθε χώρα που βγαίνει από μεγάλη κρίση πρέπει πρώτα να επενδύσουν οι εγχώριες εταιρείες, ώστε να παρακινηθούν και οι αλλοδαπές», σημείωσε ο ίδιος επισημαίνοντας πως ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ επένδυσε στα χρόνια της κρίσης περί τα 1,5 δισ. ευρώ.

«Θα πρέπει να καταλάβουν οι πολιτικοί και οι γραφειοκράτες μας, εγχώριοι και Ευρωπαίοι, την διαπίστωση που έχει κάνει η Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία έχει εξηγήσει ότι για να προωθηθούν οι επενδύσεις σε μια χώρα πρώτα και πάνω απ’ όλα πρέπει να κινητοποιηθούν οι εγχώριοι επιχειρηματίες», τόνισε ο κ. Περιστέρης προσθέτοντας ότι με την κινητοποίησή τους, η ανάπτυξη στην Ελλάδα στα επόμενα χρόνια, με επίκεντρο τις υποδομές οι οποίες έχουν και έναν εξαιρετικά υψηλό πολλαπλασιαστή, περίπου 1,8, «μπορεί να εκπλήξει ακόμα και τους πιο αισιόδοξους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here