Με τον τραπεζικό κλάδο να κρατά το θετικό πρόσημο του σε διάστημα εβδομάδος (+1,82%) αλλά και σε μηνός (+17,02%) η κίνηση του short fund Ocean Wood ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενη.
    Το fund μείωσε θέση του στην Εθνική, στο 1,77% από 1,85% και στην Eurobank, στο 0,89% από 0,99%, ενώ προ ημερών είχε κλείσει την θέση πώλησης, που διατηρούσε επί μακρόν στη μετοχή της Alpha Bank. Σε ανάλογες κινήσεις είχαν προηγηθεί και τα άλλα δύο από την ομάδα των γνωστών short funds, δηλαδή των Marshall Wace LLP και Lansdowne Partners που μαζί με την OceanWood έχουν μία “δύναμη πυρός” με υπό διαχείριση κεφάλαια που ξεπερνούν τα 70 δισ $. 
    Επί της ουσίας οι θέσεις πώλησης που διατηρούσαν επί σειρά μηνών δεν ήταν αρκετές για να ρίξουν τις τράπεζες, την αγορά ωστόσο διαμόρφωναν κλίμα και αρνητική τάση ειδικά για τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου αποκομίζοντας σημαντικές υπεραξίες όσο τους ευνοούσε το κλίμα.
    Ομως το κλίμα αλλάζει η οικονομία αρχίζει να βρίσκει τα πατήματα της, οι τράπεζες περιμένουν το Ο.Κ της DG Comp για το σχέδιο του ΤΧΣ για τον περιορισμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων με την παροχή καλύψεων, ύψους έως 20 δισ. ευρώ, η αισιοδοξία σταδιακά κερδίζει έδαφος.
    Υπολογίζεται, πως από την εκλογή της Ν.Δ και την αλλαγή οικονομικής πολιτικής τα short funds έχουν χάσει περί τα 60 εκατ.ευρώ. 
    Και κρίνοντας από την χθεσινή θεαματική παρουσίαση (perfomance) της Εθνικής θα συνεχίσουν να μετρούν απώλειες.
    Παρεμπιπτόντως η Εθνική χθες…τρέλανε κόσμο, με απόδοση +3,24% και άλμα στα 2,80 ευρώ, με συναλλαγές αξίας 11,785 σε σύνολο τζίρου 64,705 εκατ. ευρώ. 
     Και έπεται συνέχεια, καθώς στόχος είναι η υπέρβαση των 3 ευρώ….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here