Χωρίς να εμφανιστεί κάποιος ενδιαφερόμενος «έκλεισε» το μεσημέρι της Τετάρτης ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός για το ακίνητο (αγροτεμάχιο με κτίσμα) της Mouzenidis Travel στη θέση «Πόρτες» στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, ενώ ανεστάλη η προγραμματισμένη για σήμερα αντίστοιχη διαδικασία για ακίνητο της εταιρείας χημικοτεχνικής επεξεργασίας προϊόντων κλωστοϋφαντουργίας ΤΕΞΑΠΡΕΤ στο Αγρόκτημα Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης.

Για το ακίνητο της Mouzenidis, η τιμή εκκίνησης είχε οριστεί στα 560.000 ευρώ, αλλά δεν εμφανίστηκε επενδυτής για το οικόπεδο, το οποίο -σύμφωνα με τη σχετική έκθεση εκτίμησης- βρίσκεται σε σημείο με μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, καθώς στην ευρύτερη περιοχή και έως την ακτή Θερμαϊκού έχουν ανοικοδομηθεί σημαντικές ξενοδοχειακές μονάδες και συγκροτήματα εξοχικών κατοικιών, αλλά και δεκάδες εμπορικές επιχειρήσεις σχετιζόμενες με τον τουρισμό ή με κατασκευές.

Το δε ακίνητο της ΤΕΞΑΠΡΕΤ, για το οποίο η τιμή πρώτης προσφορές είχε οριστεί στα 4,2 εκατ.ευρώ, έχει συνολική έκταση περίπου 64 στρεμμάτων, εντός της οποίας έχουν ανεγερθεί βιομηχανικά κτήρια – βαφείο – λευκαντήριο, εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού, αποθήκες, λεβητοστάσιο, δεξαμενές, βοηθητικά κτίσματα και άλλες υποδομές. Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, οι κτηριακές εγκαταστάσεις ανεγέρθησαν σταδιακά την περίοδο 1973-1990 και έχουν συνολική επιφάνεια πάνω από 27.000 τετραγωνικά. Το βιομηχανικό συγκρότημα είναι κενό τα τελευταία χρόνια και ως εκ τούτου η συντήρησή του κρίνεται ελλιπής, χωρίς ωστόσο να παρατηρούνται σημάδια καθαιρέσεων/ αποξηλώσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here