Στον δρόμο της εξυγίανσης κινείται η Mouzenidis Travel, θέτοντας ως προτεραιότητα τον εξορθολογισμό των δαπανών της, την αποπληρωμή των χρεών της και την εξασφάλιση ρευστότητας.

Με γνώμονα την παραπάνω στρατηγική, η πολύπαθη εταιρεία πέτυχε χθες προσωρινή προστασία από τους πιστωτές της, με κύκλους της αγοράς να αναφέρουν πως «η εταιρεία MOUZENIDIS TRAVEL είναι μία βιώσιμη επιχείρηση, που χάρη στο ισχυρό brandname της, με τα κατάλληλα μέτρα εξυγίανσης και ένα αποτελεσματικό επιχειρηματικό σχέδιο, σε συνδυασμό με τη χρηματοδότηση από κάποιον επενδυτή, μπορεί να ανταπεξέλθει στις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στο χώρο του τουρισμού ως απόρροια της πανδημίας».

Εξάλλου η ίδια η εταιρεία έχει δηλώσει πως “η αποκατάσταση της φίρμας Μουζενίδη προς τους συνεργάτες, τους πελάτες και τους εργαζόμενους, καθώς και η αποκατάσταση της φερεγγυότητας που πάντα χαρακτηρίζει αυτό το όνομα, αποτελεί βασική προτεραιότητα για όλους μας”.

Πέραν της εξασφάλισης ρευστότητας από υποψήφιους επενδυτές, ο tour operator αναμένει να ενισχύσει τα ταμεία του μέσω των μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Η πανδημία το τελικό χτύπημα

Η Mouzenidis Travel είχε συσσωρεύσει χρέη κυρίως την τελευταία περίοδο της πανδημίας..

Ο όμιλος συνεργαζόταν έως και με 1.400 ξενοδοχειακές μονάδες σε ολόκληρη την χώρα, πέραν των δικών τους ξενοδοχειακών μονάδων, στις οποίες έφερνε τους πελάτες του, αξιοποιώντας και την Ellinair.

Η τελευταία διαθέτει στόλο 5 ιδιόκτητων αεροπλάνων και σχετικά πρόσφατα είχε ενισχυθεί κεφαλαιακά μέσω αύξησης κεφαλαίου. Και αυτή υπέστη μεγάλο πλήγμα λόγω της κατάρρευσης των αερομεταφορών. Πριν την πανδημία βρισκόταν σε  φάση ανάπτυξης με τζίρο άνω των 100 εκ. ευρώ. Το 2019 η αεροπορική εταιρεία του Ομίλου μετέφερε περί το ένα εκατομμύριο επιβάτες στη χώρα μας, με επίκεντρο και τη ρωσική αγορά όπου ο όμιλος Μουζενίδη έχει 25ετή παρουσία στο κομμάτι των ταξιδιών.

Ο όμιλος ανακοίνωσε προ ημερών ότι αναστέλλει την εξυπηρέτηση των πελατών του στην Ελλάδα, προκειμένου να αναπροσαρμόσει τον τρόπο λειτουργίας του και να ξεκινήσει τη διαδικασία εξυγίανσης της επιχείρησης.

Διαβάστε επίσης:

Αναταράξεις στον τουριστικό κλάδο από την αναστολή λειτουργίας της Mouzenidis Travel

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Απατεώνες κλέφτη ήξεραν ότι δεν θα πετάνε αεροπλάνα και πουλούσαν εισιτήρια στο κόσμο Ντόρα δεν μπορώ να πάρω τα λεφτά μου πίσω

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here