Απολύονται μέχρι τέλος του 2018, καθώς απορρίφθηκε η προσφυγή τους για την έκδοση προσωρινής διαταγής, με την οποία θα «πάγωνε» η απόφαση της Αριστοτέλους. 

Εκτός δημόσιου συστήματος υγείας αναμένεται να βρεθούν από μέρα σε μέρα περίπου 600 γιατροί του ΠΕΔΥ, οι οποίοι αρνήθηκαν να βάλουν «λουκέτο» στα ιδιωτικά τους ιατρεία κατ’ εντολήν του υπουργείου Υγείας. Οι ενδιαφερόμενοι είχαν καταθέσει αίτηση για την έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία θα διατηρούσαν τις θέσεις τους, μέχρι την οριστική απόφαση. Οι διατακτικές, ωστόσο, απορρίφθηκαν κι έτσι μέσα στα επόμενα 24ωρα θα κληθούν να «εγκαταλείψουν» τα ιατρεία που διατηρούν στις μονάδες του ΠΕΔΥ.

Η «έξοδος» αυτή θα σηματοδοτήσει, κατά τις εκτιμήσεις των συνδικαλιστών, την απώλεια του 40% σχεδόν του ιατρικού προσωπικού των μονάδων σε λιγότερο από ένα μήνα! Η εξαιρετικά αυτή δυσοίωνη προοπτική έχει φέρει τους γιατρούς του ΠΕΔΥ στα «χαρακώματα» με την πολιτική ηγεσία. Η τελευταία δεν αποκλείεται πάντως να επανεξετάσει την απόφασή της, καθώς μέχρι τέλος του χρόνου λήγουν περίπου 300 συμβάσεις επικουρικών γιατρών της ΠΦΥ και, παράλληλα, συνταξιοδοτούνται τουλάχιστον 100 γιατροί.

Εξάλλου, μέχρι τις 31/3/19 επιπλέον 300 γιατροί που κέρδισαν με δικαστικές αποφάσεις προσωρινή παράταση παραμονής, πρόκειται να δουν την πόρτα της «εξόδου» από το ΠΕΔΥ.

Μπροστά στο ενδεχόμενο «ερήμωσης» των δομών του ΠΕΔΥ, η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Επιστημονικού -Υγειονομικού Προσωπικού του ΠΕΔΥ-ΕΟΠΥΥ, κάλεσε τα μέλη της σε έκτακτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτίριο του υπουργείου Υγείας. Οι γιατροί προσδοκούν σε συνάντηση με τον Ανδρέα Ξανθό στον οποίο θα θέσουν το ζήτημα της παράτασης παραμονής των γιατρών που απολύονται.

Αναμένεται, ακόμη, να ζητήσουν την προκήρυξη θέσεων επιμελητών Β΄σε όλη την επικράτεια και την εξομοίωση των γιατρών του ΠΕΔΥ με τους γιατρούς ΕΣΥ σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα πραγματοποίησης απογευματικών ιατρείων. Επιπλέον, θα θέσουν το ζήτημα της αποποίησης των δικαστικών δικαιωμάτων που εγείρει η Αριστοτέλους.

 

Virus.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here