Η μάχη του …καφέ που διεξάγεται τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τις εξαγγελίες της κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ επηρεάζει και τον κλάδο του τουρισμού, ο οποίος βρίσκεται στα «κάγκελα» τα τελευταία χρόνια λόγω της υπερφορολόγησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, ζητώντας μείωση συντελεστών σε διαμονή και εστίαση.

Από την πλευρά του, ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάνος Κόνσολας ζητεί «καθαρές λύσεις», ώστε να ενταχθούν όλα τα προϊόντα της εστίασης στο μειωμένο συντελεστή 13% του ΦΠΑ, χωρίς εξαιρέσεις, εξ’ ού και η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε τροπολογία για  τη μείωση του ΦΠΑ στο σύνολο της εστίασης στα επίπεδα που ήταν 2014.

  • «Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα παρέλαβε το ΦΠΑ στη διαμονή στο 6,5% και τον αύξησε στο 13%. Παρέλαβε τον ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% και τον αύξησε δύο φορές, πρώτα στο 23% και μετά στο 24%. Ουσιαστικά, με αυτά τα δύο φοροεισπρακτικά μέτρα, έπληξε καίρια την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού μας».

Από την πλευρά του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προανήγγειλε μεν μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στον καφέ και στα άλλα ροφήματα στο «ράφι» αλλά και όχι στην εστίαση, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια αυτή τη στιγμή.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here