γράφει η “ξενοδόχος”

Με την τουριστική σεζόν να έχει ανοίξει κι επισήμως είναι έκδηλη η ανησυχία στην Κέρκυρα αναφορικά με το κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια το νησί.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση που είχε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας με τη δημοτική αρχή ακριβώς για το θέμα της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων για την τουριστική περίοδο που ξεκίνησε ήδη. Οι ξενοδόχοι, εκφράζοντας την ανησυχία τους, μάλιστα, δεν παρέλειψαν να αναφέρουν ότι οι τουριστικοί οργανισμοί που λειτουργούν στην Κέρκυρα και στηρίζουν την οικονομία του νησιού είναι όχι πλέον μόνο προβληματισμένοι, αλλά αποφασισμένοι να αποχωρίσουν από τον προορισμό, αν επαναληφθεί η κατάσταση των προηγούμενων ετών.

Ο Δήμος, από την πλευρά του, ενημέρωσε ότι αναμένει προσωπικό με απόφαση ΑΣΕΠ, ότι αντιμετωπίζονται συνεχείς βλάβες οχημάτων και δεν υπάρχει άμεση δυνατότητα για την επισκευή τους και ακόμα ότι εκκρεμεί το αποτέλεσμα διεθνούς διαγωνισμού σχετικά με την ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Οι ξενοδόχοι υπενθύμισαν ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια τα ίδια προβλήματα παραμένουν, προτείνοντας λύσεις άμεσου χαρακτήρα, που δεν μπορούν να λύσουν όμως διαχρονικά το πρόβλημα όπως π.χ. να βοηθήσουν στην άμεση επισκευή οχημάτων, με την συνδρομή των μελών της Ένωσης. Επιπλέον, κατατέθηκε πρόταση προκειμένου να βοηθήσει η Ένωση την κατάσταση άμεσα με το να προσέρχονται τα απορριμματοφόρα στα ξενοδοχεία -μέλη μόνο με τον οδηγό και την φόρτωση του απορριμματοφόρου να αναλάβει να την κάνει έκτακτο προσωπικό με ευθύνη του ξενοδοχείου κι έτσι οι υπάλληλοι του δήμου θα μπορούν να επικεντρωθούν στην αποκομιδή των λοιπών απορριμμάτων από τους δρόμους και τις γειτονιές της Κέρκυρας.

Το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων στο νησί είναι από τα κρίσιμα ζητήματα σε κάθε τουριστική σεζόν και αναμένεται να τεθεί κι εφέτος με δεδομένες τις εκτιμήσεις για περαιτέρω άνοδο της τουριστικής κίνησης λόγω και των αυξημένων αεροπορικών συνδέσεων. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δημοσίευσε και τα πρώτα ενθαρρυντικά στοιχεία στο ξεκίνημα της σεζόν με τις αεροπορικές αφίξεις τον Απρίλιο, έναντι του αντίστοιχου περυσινού μήνα, να παραπέμπουν σύμφωνα με τα στοιχεία της Fraport, για την Κέρκυρα σε άνοδο της τάξεως του 26,5%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here