Σκληρή προμηνύεται η “μάχη” για το ποια θα είναι η 15η εισηγμένη εταιρεία που θα ξεπεράσει το όριο του 1 δισ. ευρώ. Εξίσου αμφίρροπη για την ή τις εταιρείες που θα ενταχθούν στον δείκτη FTSE Large Cap. 
   Κατ΄ αρχήν, μετά και την συνεδρίαση της Παρασκευής η τελευταία, 14η , στην σχετική κατάταξη των δισεκατομμυριούχων είναι η Τράπεζα Πειραιώς, με 1,309 δισ. Ευρώ.
Κατόπιν διαγκωνίζονται για την είσοδο τους, στην 15η θέση, η ΔΕΗ με 974 εκατ.€ και η Τέρνα Ενεργειακή με 957 εκατ.€ ενώ ακολουθεί με 940 εκατ.€ η Viohalco.
     Οσον αφορά στην είσοδο τους στον δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης, “μάχονται” η Quest, η Αutohellas και η Prodea με την ElvalHalcor από την στιγμή που θα αρθεί το εμπόδιο του free float.
  Και η μεν Prodea με την σχεδιαζόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, θα διευρύνει την ελεύθερη διασπορά της, η δε ElvalHalcor θα περιμένει να συμφωνηθεί το εύλογο του τιμήματος για να προχωρήσει, τελικά, το placement για το 6,5% του μετοχικού κεφαλαίου..    Στην περίπτωση εισόδου μετοχής στον δείκτη, τότε υποψήφιες προς έξοδο θα είναι οι ΕΧΑΕ και Fourlis.
    Πάντως το “Β” , από την Παρασκευή σας έχει προιδεάσει για την επικείμενη είσοδο της ΤΕΝΕΡΓ στο club των billionaires. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here