Μετά από 240 χρόνια μυλωνάδες και 7 γενιές μελών της οικογένειας Λούλη, η μετονομασία σε LoulisMills φέτος το καλοκαίρι δημιούργησε αίσθηση και όχι μόνο στους επαγγελματίες του κλάδου, πως κάτι πολύ μεγαλύτερο κυοφορείται για την συνέχεια.

Τα δεδομένα: Μάϊος 2013 υπογράφεται συμφωνία στρατηγικής (μετοχικής) συνεργασίας με τον κολοσσό Al Dahra, με την θυγατρική της Agricost να “χτίζει” έκτοτε θέσεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων (Βουλγαρία, Σερβία κ.α.) περίοδος που κατά την οποία η διοίκηση των Μύλων Λούλη υλοποιεί ένα από τα πιο πρωτοποριακά επενδυτικά προγράμματα στην Ευρώπη.

Νέες επενδύσεις, με έμφαση στην έρευνα και αίφνης τον Ιούνιο του 2022 στο νέο δ.σ της με νέα επωνυμία εισέρχεται ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, πλέον όχι ως mr Chipita αλλά ως ο πωλητής ενός από τα πλέον επιτυχημένα ελληνικά brands του κλάδου τροφίμων-ειδών διατροφής (και όχι μόνον) στον κολοσσό Mondelez.

  • Πλέον η νυν Loulismills- πρώην Μύλοι Λούλη- έχει τις “πλάτες” των Al Dhahra-Mondelez, διαθέτει από υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις (ενδεικτικά, σε Σούρπη, Κερατσίνι), έχει μέχρι λιμάνι και λογικά θα κινηθεί προς την απόκτηση σιδηροδρομικής διασύνδεσης προς Βαλκάνια και Κεντρική Ευρώπη.

Παράγοντες, με διορατικότητα (όπως λ.χ. ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος) όμιλοι κολοσσοί (λ.χ. Al Dhahra) που βλέπουν μπροστά στο “επισιτιστικό” μόνο τυχαία δεν επενδύουν σε ένα project όπως αυτό. Και μάλιστα, από την στιγμή που μετά από 240 χρόνια ιστορίας μετονομάζεται σε Loulismills.

Με παρελθόν, που φτάνει στην…Γαλλική Επανάσταση, καθώς ήταν το 1782 όταν ο Ζώης Λούλης έκτισε έναν μικρό νερόμυλο στην Αετορράχη Ιωαννίνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here