Η Mondelēz International, Inc. (Nasdaq: MDLZ) ανακοινώνει σήμερα ότι ολοκληρώθηκε η ενσωμάτωση της Chipita Global, ταχύτερα αναπτυσσόμενης και ηγέτιδας εταιρείας στην κατηγορία των ψημένων σνακ (baked snacks)  στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

H εξαγορά, που ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2022, δίνει τη δυνατότητα στη Mondelēz International να προσφέρει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο ψημένων σνακ στην Ευρώπη, καλύπτοντας την αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών σε αυτόν τον τομέα. Σήμερα τα προϊόντα της Chipita φτάνουν σε δύο δισεκατομμύρια καταναλωτές σε περισσότερες από 50 χώρες ενώ έχει ήδη παρατηρηθεί ισχυρή ανάπτυξη μετά την εξαγορά. Η παγκόσμια εδραίωση στην κατηγορία των ψημένων σνακ θα επιταχύνει την αναπτυξιακή πορεία της  Mondelēz  International, καθώς συνεχίζει να ενδυναμώνει τη θέση της στον τομέα των σνακ στην Ευρώπη.

Ο Ivo Naydenov VP & Managing Director για την ΝότιαΚεντρική Ευρώπη της Mondelēz International με έδρα την Αθήνα, δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος για τη σημερινή μέρα, η οποία σηματοδοτεί την ιστορική στιγμή που η Mondelēz International και η Chipita γίνονται μία εταιρεία. Μετά από έξι μήνες που εργαζόμαστε μαζί, είμαστε σε πολύ ισχυρή θέση που μας επιτρέπει να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη των εμπορικών σημάτων (brands) της Chipita σε νέες και εδραιωμένες αγορές».

Ο Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος με την ανάληψη των νέων καθηκόντων του ως Managing Director της Mondelēz  Hellas για την Ελλάδα και Κύπρο, δήλωσε: «Η ένωση Chipita και Mondelēz  International δημιουργεί πρόσθετες ευκαιρίες ανάπτυξης για την Mondelēz  Hellas, με οδηγό μια δυνατή και αφοσιωμένη ομάδα καθώς και αγαπημένα brands. Είμαι επίσης ενθουσιασμένος με τη στρατηγική μας Snacking Made Right, που μας οδηγεί να προσφέρουμε στους καταναλωτές μας τα κατάλληλα σνακ, την κατάλληλη στιγμή και φτιαγμένα με το σωστό τρόπο».

O Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος είναι στέλεχος με μεγάλη εμπειρία και βαθιά γνώση της αγοράς.  Ήταν επικεφαλής της Chipita στην Ουγγαρία και Ουκρανία και Γενικός Εμπορικός Διευθυντής στη Ρωσία και πιο πρόσφατα στην Πολωνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here