Έφυγε ένα μεγάλο βάρος, μια μεγάλη σκιά πάνω από την χρηματιστηριακή αγορά της Αθήνας. Το εκλογικό αποτέλεσμα δίνει φτερά στις προσδοκίες..
Συνεδρίαση με ιδιαιτερότητες η σημερινή, μετά την χθεσινή δεύτερη εκλογική αναμέτρηση εντός- και την ανταρσία Πριγκόζιν/Βάγκνερ στην Ρωσία.

Πλέον των άλλων οι traders θα πρέπει να συνεκτιμήσουν το ότι από σήμερα Δευτέρα και σε χρονικό ορίζοντα προς την 5η Ιουλίου πραγματοποιείται η αποκοπή μερίσματος “βαριών χαρτιών” του δείκτη.
Σήμερα Δευτέρα για τη μετοχή της Motor Oil η τιμή θα είναι προσαρμοσμένη κατά 1,20€/μτχ (υπόλοιπο μερίσματος).
Επίσης για ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (0,38€/μτχ), ElvalHalcor (0,06€), Ideal Holdings (0,20€/μτχ) αλλά και Loulis Mills (0,12€/μτχ), Performance (0,042€).
  Αύριο Τρίτη, ξεκινά η διαπραγμάτευση για τις νέες μετοχές του ΟΠΑΠ που προέκυψαν από την επανεπένδυση του μερίσματος, ενώ την ίδια μέρα είναι η προγραμματισμένη τακτική γενική συνέλευση της Τρ. Πειραιώς. 
   Ακολουθούν αποκοπές και άλλων blue chips ΤΙΤΑΝ (0,60/μτχ), Helleniq Energy (0,50€/ μτχ) με του ΟΤΕ την προσεχή Τετάρτη (5 Ιουλίου).
    Μεθαύριο Τετάρτη, η τακτική δημοπράτηση εντόκων 6μηνης διάρκειας, από τον ΟΔΔΗΧ, Πέμπτη η τακτική γ.σ της ΔΕΗ (μέσω τηλεδιάσκεψης). 
     Τέλος, την Παρασκευή “κλείνει” επενδυτικά/χρηματιστηριακά ο μήνας Ιούνιος, το δεύτερο 3μηνο και πρώτο 6μηνο, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τα “βιβλία” θεσμικών. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ