Στη μεγάλη λίστα των ιστορικών εταιρειών που δεν άντεξαν στον χρόνο οδεύει και η Χαλυβουργική, καθώς, όπως φαίνεται, η κίνηση διακοπής ρεύματος που έγινε πράξη χθες στις 23.59 από τον διαχειριστή ηλεκτρικής ενέργειας ΑΔΜΗΕ είναι η αρχή του τέλους που είχε διαφανεί το τελευταίο διάστημα.
Ένα λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα, ο επιτηρητής του ΑΔΜΗΕ, λόγω χρεών που ξεπερνούσαν τα 30 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΗ, «τράβηξε την πρίζα» και έκοψε το ρεύμα στη Χαλυβουργική

Το γεγονός επηρεάζει τους εναπομείναντες 170 εργαζομένους οι οποίοι τα τελευταία τρία χρόνια απασχολούνταν εκ περιτροπής στη συντήρηση του εργοστασίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χαλυβουργική ήταν ο μεγαλύτερος ιδιώτης οφειλέτης στη ΔΕΗ με χρέη ύψους 31,8 εκατ. ευρώ πίσω από την κρατικά ελεγχόμενη ΛΑΡΚΟ, της οποίας οι οφειλές προς τον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος φέρονται να αγγίζουν τα 300 εκατ.

Η είδηση ότι στις δύο ιστορικές επιχειρήσεις επρόκειτο να σταματήσει η ηλεκτροδότηση είχε αρχικά διαψευστεί, καθώς πληροφορίες ήθελαν τον πάροχο και την κυβέρνηση να μην επιθυμούν την όποια διατάραξη στην εορταστική περίοδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here