του Μπάμπη Λιαρόπουλου, διευθυντή Πωλήσεων Συστημάτων της ΙΒΜ Ελλάδας και Κύπρου

Ο κύριος στόχος μιας υποδομής storage είναι διττός: αφενός να εξασφαλίζει μια συνεχή, αξιόπιστη και υψηλής ταχύτητας πρόσβαση –που απαιτείται λόγω της ραγδαίας αύξησης του όγκου και της μεταβολής του τύπου των δεδομένων– και αφετέρου να τροφοδοτεί και να διευκολύνει τη μετάβαση σε περιβάλλον hybrid multicloud. 

Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, οι εν λόγω τεχνολογίες πρέπει να διαθέτουν την απαραίτητη υποδομή software (software foundation), να ενσωματώνουν όλες τις τελευταίες καινοτομίες στον χώρο του storage hardware (NVMe end-to-end, Storage Class Memory κ.λπ.), να προσφέρουν ενιαία τεχνολογία encryption και να απλοποιούν τις διαδικασίες λειτουργίας, τόσο για περιβάλλοντα on-premise όσο και για περιβάλλοντα multicloud. 

Δεδομένου του ότι η συντριπτική πλειοψηφία των νέων εφαρμογών cloud native αναπτύσσονται σε τεχνολογία containers, είναι αναγκαία η επένδυση σε τεχνολογίες αποθήκευσης που υποστηρίζουν τη νέα αυτή πραγματικότητα. 

Η μακρόχρονη επικέντρωση της ΙΒΜ στον χώρο του software-defined storage εξασφαλίζει πανίσχυρες, ευέλικτες και ασφαλείς υποδομές hybrid multicloud, απαραίτητες σε περιβάλλοντα container storage. 

Οι τεχνολογίες Internet of Things και 5G μπορούν επίσης να υποβοηθήσουν τις επιχειρήσεις στην υλοποίηση νέων, καινοτόμων λύσεων, όπως το Edge Computing. Σε συνάρτηση δε με τον όγκο των πληροφοριών και των δεδομένων που συλλέγονται προς ανάλυση από μοντέλα AI & ML, παρατηρείται μια προσέγγιση υβριδικών λύσεων στον τομέα του storage τόσο για περιβάλλοντα cloud όσο και on-premise, εξυπηρετώντας διαφορετικές απαιτήσεις και φορτία. 

Για τον λόγο αυτό η ΙΒΜ, στρατηγικά, εστιάζει σε λύσεις Software Defined Storage σε περιβάλλοντα multicloud (cloud & on-premises) για τις επιχειρήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here