Το μεγαλύτερο έλλειμμά του εδώ και 7 χρόνια κατέγραψε ο Προϋπολογισμός των ΗΠΑ για το οικονομικό έτος 2019. Το τελικό αποτέλεσμα μάλιστα είναι καλύτερο  των εκτιμήσεων των αναλυτών, εξαιτίας μιας πρόσφατης αύξησης των φορολογικών εσόδων του κράτους από την εταιρική φορολόγηση.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρουσίασε έλλειμμα 984 δισ. δολαρίων για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, αυξημένο κατά +26% σε σχέση με τα 779 δισ. δολ. του περασμένου έτους,

  • “Προκειμένου να βάλουμε την Αμερική σε ένα πραγματικά βιώσιμο μονοπάτι, πρέπει να ενεργοποιήσουμε προτάσεις όπως το σχέδιο Προϋπολογισμού του Προέδρου για το 2020 – δηλαδή να περικόψουμε τις σπατάλες και τις ανεύθυνες δαπάνες”, δήλωσε ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών κ. Mnuchin σε δήλωσή του η οποία συνόδευε τα τελευταία στοιχεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, οι εισροές στα κρατικά ταμεία έφτασαν τα 3,4 τρισ. δολάρια αυξημένες κατά +4% τον Σεπτέμβριο, ενώ οι ομοσπονδιακές κρατικές δαπάνες αυξήθηκαν επίσης κατά +8%, στα 4,4 τρισεκατομμύρια, μεταξύ άλλων στους τομείς της Άμυνας, των πληρωμών τόκων κρατικών ομολόγων και της Yγείας (Medicare).

O υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin εξήγησε ότι η οικονομική ατζέντα του πρόεδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ λειτουργεί με επιτυχία, εστιάζοντας κυρίως στα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση και στους ρυθμούς αύξησης των αποδοχών των εργαζομένων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here