Πριν λίγες μέρες ο Αμερικανός Πρόεδρος μας έλεγε ότι ο “ιός θα πεθάνει την Άνοιξη”. Χθες αποφάσισε να μοιράζει επιταγές 1.000 δολαρίων σε κάθε νοικοκυριό της Αμερικής. Υπό την πίεση της οιωνεί προεκλογικής περιόδου, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πακέτο 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων για να σταματήσει τη διάδοση του CoViD-19.

To σχέδιο προβλέπει:

  • Χορήγηση επιταγής 1.000 δολαρίων σε κάθε νοικοκυριό,

Έχει ζητήσει από το Κογκρέσο

  • 300 δισ δολάρια για τη χορήγηση δανείων σε μικρές επιχειρήσεις,
  • 200 δισ δολάρια για ένα Ταμείο Σταθεροποίησης της Οικονομίας,
  • Παράταση των προθεσμιών για τις πληρωμές φόρων

Συνολικός “προϋπολογισμός” του πακέτου Τράμπ 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δέσμευσε  άμεσα 250 δισ. δολάρια για τις επιταγές που θα έχουν αποσταλεί μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Προς τα τέλη Μαϊου θα ακολουθήσει δεύτερο κύμα επιταγών αξίας 500 δισ. δολαρίων

  • «Οι Αμερικανοί χρειάζονται χρήματα τώρα και ο πρόεδρος θέλει να τους τα δώσει τώρα και εννοώ τώρα, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες», δήλωσε ο Αμερικανός ΥπΟικ Steven Mnuchin  σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο με τον Donald Trump  δίπλα του.

Το δύσκολο μέρος του σχεδίου Τραμπ είναι να μην πάρουν τις επιταγές εκατομμυριούχοι Αμερικανοί γι’ αυτό και θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια  που προσδιορίζονται σε  ετήσιο εισόδημα 100.000 δολαρίων ίσως και χαμηλότερα στα 75.000 δολάρια.

Η παράταση της προθεσμίας για την καταβολή φόρων ανεβάζει το κόστος του πακέτου σε 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

  • Οι ιδιώτες μπορούν να αναβάλουν πληρωμές έως 1 εκατ. δολάρια και οι επιχειρήσεις έως 10 εκατ. δολάρια που συνεπάγεται ότι θα διοχετευθούν στην οικονομία κεφάλαια ύψους 300 δισ. δολάρια.

Το πακέτο μέτρων θα περιλαμβάνει επίσης 100 δισ. δολ. για τη στήριξη των χειμαζόμενων αεροπορικών εταιρειών και του κλάδου στο σύνολο του.

 Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση έχει ήδη δεσμεύσει 100 δισ. δολάρια για το κόστος των αδειών μετ’ αποδοχών που έχουν αναγκαστικά πάρει Αμερικανοί εργαζόμενοι.

Το Κογκρέσο ενέκρινε δαπάνες ύψους 8,3 δισ. δολ. για την ενίσχυση του αμερικανικού συστήματος υγείας.

Το άθροισμα όλων αυτών των δαπανών στοιχειοθετεί το μεγαλύτερο πακέτο διάσωσης που έχει αποφασίσει η Ουάσιγκτον μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ