Η αντίστροφη μέτρηση για το Κτηματολόγιο που αφορά τον Δήμο Αθηναίων έχει ήδη ξεκινήσει. Όσο όμως προχωρούν τα στάδια κτηματογράφησης τόσο θα μεγαλώνουν και οι δυσκολίες για τους αμελείς πολίτες.

Σε μόλις 72 ημέρες αρχίζει η ανάρτηση η οποία και αποτελεί ένα εκ των σημαντικότερων σταδίων στην όλη διαδικασία. Συγκεκριμένα από τις 15 Φεβρουαρίου και δύο μήνες οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να ελέγξουν αν υπάρχουν λάθη στην καταγραφή της περιουσίας τους έτσι ώστε να διατυπώσουν τις απαραίτητες αντιρρήσεις.

Όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα» η περίπτωση του Δήμου Αθηναίων αφορά 544.682 ιδιοκτήτες και 7.645 νομικά πρόσωπα (Δημόσιο, εταιρείες κ.λπ.). Τα εν λόγω άτομα κατέχουν 726 ακίνητα και 65.377 γεωτεμάχια στον Δήμο Αθηναίων, τα οποία δήλωσαν το 2008 πληρώνοντας 35 ευρώ ανά δικαίωμα.

Η διαφορά με την προανάρτηση είναι ότι από τις 15 Φεβρουαρίου και μετά οι αντιρρήσεις και οι αλλαγές θα γίνονται από τις αρμόδιες επιτροπές.

Σημειώνεται πως για τον Δήμο της Αθήνας η φάση της προανάρτησης ολοκληρώθηκε στις 23 Αυγούστου 2019. Και σύμφωνα με τον συντονιστή του έργου και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας Γιώργο Δημητρίου, το 65% του συνόλου των αιτήσεων επανεξέτασης υποβλήθηκε με ηλεκτρονικά μηνύματα.

Όπως προκύπτει, αναλύοντας ανά κατηγορία τις αιτούμενες διορθώσεις, το μεγαλύτερο ποσοστό (34,75%) αφορά αλλαγές στα στοιχεία δικαιούχου (αλλαγή ταυτότητας, τηλεφώνου, διεύθυνση επικοινωνίας, προσθήκη κινητού ή email) και τα υπόλοιπα αιτήματα είναι – κατά βάση – νομικής και χωρικής επεξεργασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here