Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση της ηγεσίας της Πολιτείας με τους διευθύνοντες συμβούλους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και σύμφωνα με πληροφορίες του banks.com.gr από παράγοντες της αγοράς, υπήρξαν εξελίξεις.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmote Μιχάλης Τσαμάζ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Χάρης Μπρουμίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Wind Νάσος Ζαρκαλής. Από κυβερνητικής πλευράς ήταν παρόντες ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος και ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Αντώνης Τζωρτζακάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας, οι χαμηλές επιδόσεις στους διεθνείς δείκτες ψηφιακής ωριμότητας και οι αναγκαίες επενδύσεις που πρέπει να γίνουν από τις επιχειρήσεις στους τομείς των δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας. Επίσης συζητήθηκαν η εφαρμογή του νέου νόμου για τις αδειοδοτήσεις, η ειδική φορολογία, καθώς και το ζήτημα του κόστους των δεδομένων της κινητής τηλεφωνίας.

Βασικό ζήτημα που τέθηκε επί τάπητος ήταν οι αυξημένες τιμές των data, με τον πρωθυπουργό να ζητεί από τους εκπροσώπους των μεγάλων εταιρειών να γίνουν προσπάθειες μείωσής τους.

Παράγοντες της αγοράς που μίλησαν στο banks.com. gr ανέφεραν πως οι συζητήσεις είχαν αίσιο τέλος, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν σημαντικές ανακοινώσεις ακόμη κα σήμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here