Διαβάσατε σε προηγούμενο αποκαλυπτικό μας ψίθυρο που βρίσκεται αυτές τις μέρες, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Folli Follie κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

Το έμαθαν και οι ξένοι μέτοχοι επενδυτές γι’ αυτό τώρα τρέχουν να διεθνοποιήσουν το θέμα και αναπόφευκτα οι ενέργειές τους θα οδηγήσουν σε παρέμβαση ακόμη και του FBI .

Μαθαίνω πως τα funds και οι μεμονωμένοι μεγάλοι ιδιώτες επενδυτές ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά κατά των ξένων οίκων οι οποίοι είχαν αναλάβει την ευθύνη έκδοσης των 2 ομολογιακών της εταιρείας στο εξωτερικό.

         Deutsche Bank, Morgan Stanley, UBS και Credit Suisse ήταν οι κύριοι ανάδοχοι των ύψους 380 εκατ. ευρώ (το ένα ομολογιακό είχε εκδοθεί σε ελβετικό φράγκο) εκδόσεων.

  •           Στο στόχαστρο των νομικών κύκλων εξωτερικού, μέσω των οποίων θα προσφύγουν οι ζημιωθέντες ομολογιούχοι, είναι πρωτίστως το ομολογιακό που είχε εκδοθεί στις 24 Ιουνίου 2014 (5ετούς διάρκειας, λήξεως 2019) καθώς είχε οριστεί στο επίπεδο των 40,763 ευρώ για τη μετοχή που αντιπροσώπευε- τότε- ένα premium της τάξεως του 30% πάνω από τη μεσοσταθμισμένη τιμή μεταξύ έναρξης και τιμολόγησης της διάθεσης. Το υπέρ τίμημα είχε οριστεί ως δίκαιο από τους αναδόχους βάσει των προοπτικών της εταιρείας.

Η συνέχεια είναι γνωστή…

  • Το σκεπτικό των νομικών κύκλων εδράζεται στην εδραία άποψη πως οι συγκεκριμένες τράπεζες με την ανάληψη της ευθύνης έκδοσης δημιουργούσαν στο επενδυτικό κοινό την πεποίθηση πως η Folli Follie ήταν αξιόχρεος, κάτι που αποδεδειγμένα δεν ίσχυε.

Στον σχετικό φάκελλο συμπεριλαμβάνεται πληθώρα στοιχείων και βεβαίως δεκάδες εκθέσεις και αναλύσεις των τραπεζών, των επενδυτικών οίκων κ.λ.π που εγγυώνται την αξιοπιστία της εταιρείας. 

Ενδεικτικά μου αναφέρθηκε ως και η τελευταία ανάλυση της Credit Suisse στις 12 Δεκεμβρίου 2017 σύμφωνα με την οποία ο οίκος (και εις εκ των αναδόχων του ομολογιακού) θεωρούσε αδικαιολόγητες τις πιέσεις που ασκούνταν στη μετοχή, έδινε σύσταση outperform και μάλιστα αναβάθμιζε την τιμή-στόχο στα 22,8 ευρώ.

Η τελευταία περίπτωση αφορά ίσως την πιο ενδεικτική από πληθώρα αναλύσεων, στοχοθεσιών κ.λ.π που σε βάθος ετών συνέβαλαν στην δημιουργία στρεβλής εικόνας για την πραγματική οικονομική κατάσταση της Folli Follie με φουσκωμένους ισολογισμούς, εικονικά τιμολόγια κ.λ.π, κ.λ.π

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ