Δημήτρης Μαλλάς

Για την είσοδο της στο χώρο της διαδικασίας αποδοχής πληρωμών από επιχειρήσεις (acquiring) ετοιμάζεται η Revolut, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες fintech παγκοσμίως, η οποία παράλληλα ανακοίνωσε και την επέκταση της στην αγορά της Κύπρου Στη σχετική ανακοίνωση της βρετανικής fintech, η οποία στην Ελλάδα έχει πάνω από 70.000 χρήστες, δεν δίνονται πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τα πλάνα της αναφορικά με το θέμα του acquiring, πέραν του ότι θα είναι μία καινοτόμα λύση.

«Παραδοσιακά, η αποδοχή πληρωμών από επιχειρήσεις ήταν μια αγορά που προοριζόταν αποκλειστικά από τους μεγάλους παίκτες, με τις μικρές επιχειρήσεις να αναγκάζονται να δημιουργήσουν έναν επιχειρηματικό τραπεζικό λογαριασμό με έναν εντελώς ξεχωριστό εμπορικό λογαριασμό, προκειμένου να δέχονται πληρωμές – μια χρονοβόρα και δαπανηρή διαδικασία» σημειώνει ο Nikolay Storansky, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Revolut. «Η αποδοχή πληρωμών με την Revolut δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια. Καταργούμε την πεπατημένη και δημιουργούμε ένα νέο προϊόν από την αρχή. Το όραμά μας είναι να επιτρέψουμε σε μια εταιρεία να δημιουργήσει έναν επιχειρηματικό λογαριασμό που να συνδέεται με έναν εμπορικό λογαριασμό μέσα σε λίγα λεπτά, επιτρέποντάς τους να κάνουν απρόσκοπτα τις online και offline πληρωμές μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα».

Η φωτογραφία που συνοδεύει την ανακοίνωση είναι ένα τερματικό διεκπεραίωσης συναλλαγών με ενσωματωμένο εκτυπωτή, κάτι που σημαίνει ότι η Revolut πιθανότατα θα λανσάρει μία λύση που θα περιλαμβάνει και POS και θα απευθύνεται και σε φυσικά σημεία πώλησης πέραν των διαδικτυακών. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η συγκεκριμένη λύση θα είναι διαθέσιμη σύντομα και στην ελληνική αγορά. Σημειωτέον πως η βρετανική fintech έχει επεκταθεί και στο χώρο των εταιρικών λογαριασμών με τη λύση Revolut Business.

«H Revolut έχει όραμα να αλλάξει το πρόσωπο της επιχειρηματικής τραπεζικής για πάντα. Η νέα μας τεχνολογία αποδοχής πληρωμών acquiring που θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να πραγματοποιούν απλώς πληρωμές στο διαδίκτυο και εκτός σύνδεσης, είναι μόνο ένας τρόπος με τον οποίο θα υλοποιήσουμε το στρατηγικό μας σχέδιο» είναι η δήλωση του Δημήτρη Λιτσικάκη, country manager της Revolut για Κύπρο, Ελλάδα και Μάλτα που περιλαμβάνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, η Revolut ανακοίνωσε και την είσοδο της στην κυπριακή αγορά έχοντας ως στόχο να γίνει ο καθημερινός τρεχούμενος λογαριασμός για τους Κύπριους, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως από την έναρξη της λειτουργίας της τον Ιούλιο του 2015, η Revolut έχει προσελκύσει πάνω από 2,8 εκατ. χρήστες και έχει επεξεργαστεί πάνω από 22 δισ. δολάρια σε συναλλαγές μέχρι σήμερα. Η Revolut έχει εξασφαλίσει συνολικά 336 εκατ. δολάρια από μεγάλα επενδυτικά funds, όπως είναι οι Index Ventures, Ribbit Capital και DST Global.

 

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here