Σήμερα Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, θα ανακοινωθούν τα οικονομικά αποτελέσματα χρήσεως 2018.
Οι χρηματιστές είναι συντηρητικοί όσον αφορά στις προβλέψεις τους, ενδεικτικά θα παραπέμψω στην IBG που εκτιμά σε 840 εκατ.€ τον κύκλο εργασιών (για το 2019) και σε 854 εκατ.€ (2020), τα EBITDA σε 139 εκατ.€ και 133 εκατ. € αντίστοιχα ενώ αναμένει να παραμένει ζημιογόνος τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Για το τέταρτο τρίμηνο 2018, η IBG, βλέπει κύκλο εργασιών 292 εκατ., EBITDA 39 και καθαρές ζημιές από συνεχιζόμενες δραστηριότητες 11 εκατ. ενώ συνολικά για το 2018 κύκλο εργασιών στο 1,09 δισ., EBITDA 154 εκατ. και καθαρές ζημιές από συνεχιζόμενες δραστηριότητες στα 22 εκατ.
Στην ανάλυση της Επενδυτικής Τράπεζας συνεκτιμώνται η αναμενόμενη λήξη της σύμβασης στην Τουρκία (τέλος Αυγούστου 2019), η πώληση της πολωνικής Totolotek (στον γερμανικό όμιλο Gauselmann) και η αλλαγή στρατηγικής καθώς η Intralot στοχοθετεί-πλέον- συγκεκριμένες αγορές ρίχνοντας το βάρος της κυρίως στις ΗΠΑ.
Ωστόσο, για την αγορά, τα σπουδαία αναμένονται την Τρίτη οπότε και θα γίνει η ενημέρωση αναλυτών και θεσμικών επενδυτών με την διοίκηση να γνωστοποιεί πως δεν θα διανείμει μέρισμα. Στο teleconfernece, που κατά πάσα βεβαιότητα ο Ανδρέας Χρυσός, CFO του ομίλου Intralot θα δεχθεί ερωτήσεις και για την πώληση της θυγατρικής στην Πολωνία, την επόμενη ημέρα στην Τουρκία, τις ΗΠΑ, το project με τον ΟΤΕ, τα σχέδια με Λασκαρίδη ενδιαφέρον θα έχει εάν θα παρέμβει και ο πρόεδρος Σωκράτης Κόκκαλης.
Οι τελευταίες εξελίξεις- και σε πολιτικό επίπεδο- οι…επιθέσεις που δέχτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα οι μετοχές του ομίλου στο χρηματιστηριακό ταμπλό (άσχετα εάν Πέμπτη-Παρασκευή αντέδρασαν) έχουν φορτίσει το κλίμα.
Το “Β” σας έχει ενημερώσει έγκαιρα για τις κινήσεις Κόκκαλη, στις 14 Μαρτίου, για τα νέα σχέδια του Σωκράτη που περνούν από το Λουξεμβούργο αλλά και στις 6 Μαρτίου, για το τι σηματοδοτεί η επιστροφή του Σωκράτη Κόκκαλη. Θυμίζοντας πως ήταν το “Β”, που πρώτο- από τις 14 Δεκεμβρίου– έθετε το εύλογο ερώτημα γιατί επιστρέφει ο Σωκράτης Κόκκαλης;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here