Εντάξει σήμερα δεν θα σας σκοτίσω με τον ΚΕΚΡΟΠΑ, το χρηματιστηριακό ταμπλό “ζωγραφίζει” επιβεβαιώνοντας πλήρως και τους…ψιθύρους και την κουραστική επιμονή μου. Τι κουραστική δηλαδή, χθες στα 1,74 ευρώ με άνοδο +12,26% στην εβδομάδα και +31,82% στο μήνα.
Σήμερα θα σας κουράσω περισσότερο με τα τεκταινόμενα στον όμιλο ΙΝΤΡΑΚΟΜ και την…διπλή επιστροφή Κόκκαλη με την ανάληψη του πηδαλίου και της INTRALOT. To τι έγινε στο ταμπλό το είδατε, στο +18,12% η μετοχή της πρώτης, στο 8% της κατασκευαστικής Ιντρακάτ και στο +7,40% της Intralot. Η θεαματική αντίδραση και των τριών μετοχών του ομίλου πραγματοποιήθηκε με αυξημένες συναλλαγές και τζίρους που συνολικά υπερέβησαν το 1,5 εκατ. ευρώ.
Το έψαξα, λίγο παραπάνω, για να βγάλω άκρη και μία καλά ενημερωμένη πηγή με παρέπεμψε σε μία ανακοίνωση της προηγούμενης Παρασκευής σύμφωνα με την οποία συστήνεται εταιρεία με έδρα στο Λουξεμβούργο που ως κύριο σκοπό θα έχει την απόκτηση και διαχείριση θυγατρικών.
Άλλωστε σας είχα προϊδεάσει για το τι σηματοδοτεί η επιστροφή Σωκράτη Κόκκαλη, με τον επιχειρηματία να προχωρά σε δραστικό εξορθολογισμό εταιρειών, δραστηριοτήτων, θυγατρικών κ.λ.π, κ.λ.π
Υποθέτω, πως η νεοσυσταθείσα εταιρεία, στο Λουξεμβούργο, θα λειτουργήσει σαν κέλυφος όπου θα ενταχθούν θυγατρικές και δραστηριότητες. Αναμφίβολα αρκετά non core business θα πουληθούν άλλα θα περιορίσουν την λειτουργία τους ή θα υπαχθούν σε νέο σχήμα. Βέβαιον, πως η στροφή που εδώ και ένα χρόνο επιχειρεί ο όμιλος ρίχνοντας το βάρος λ.χ. στο κατασκευαστικό κομμάτι (Ιντρακάτ), στις συνέργειες για παράδειγμα με την οικογένεια Λασκαρίδη, η επικέντρωση στο hoteling αλλά και οι νέες τεχνολογίες και εφαρμογές θα σηκώσουν μεγάλο μέρος του νέου προσανατολισμού του Σωκράτη Κόκκαλη και της ομάδας εμπίστων ανθρώπων του. Τι θέλω να πω, για παράδειγμα η  Intracom Defence Electronics περιλαμβάνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην κατάσταση με τις 30 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ελλάδα (σύμφωνα με το Fortune). Η IDE αποτελεί βασικό εκπρόσωπο της εγχώριας βιομηχανίας και είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ από τον χώρο της άμυνας και της ασφάλειας. Να σημειωθεί ότι το 98% της παραγωγής της εταιρείας αφορά σε πωλήσεις σε αγορές του εξωτερικού.
Προφανώς για την χθεσινή θεαματική παράσταση στο ταμπλό συνολικά του ομίλου Κόκκαλη το μυστικό δεν κρύβεται στην IDE, στην οποία αναφέρομαι ενδεικτικά και μόνον των όσων αλλάζουν για την “επόμενη ημέρα”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here