Σε θετικό έδαφος τα χρηματιστήρια στις ασιατικές αγορές με τον ιαπωνικό δείκτη Nikkei 225 να καταγράφει άνοδο της τάξης του 2,65%, ενώ ο Topix έκλεισε 2.16% υψηλότερα. Ισχυρά κέρδη σχεδόν 3,3% σημείωσε η μετοχή της Fast Retailing, ενώ η μετοχή της εταιρείας κατασκευής τσιπ Renesas Electronics «εκτοξεύθηκε» κατά 16,26%.

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν και τα χρηματιστήρια στην ηπειρωτική Κίνα. Ειδικότερα, ο Shenzhen component ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με άνοδο 1,15%. και  Shenzhen composite ενισχύθηκε κατά 1,2%. Κέρδη 0,68% κατέγραψε και ο δείκτης Shanghai composite. Στο Χονγκ Κονγκ, o Hang Seng ενισχύεται οριακά κατά 0,08%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi βρέθηκε 0,44% υψηλότερα, καθώς η δεικτοβαρείς μετοχές της Samsung Electronics και της κατασκευάστριας τσιπ SK Hynix, κατέγραψαν άλμα μεγαλύτερο του 2%. Ισχυρά κέρδη της τάξης του 3,7% εμφάνισε και η μετοχή της LG Electronics.

Τέλος, στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 ανέκαμψε από την πτώση που κατέγραψε νωρίτερα και έκλεισε με ήπια κέρδη 0,30% με τη «βοήθεια» του ενεργειακού υποδείκτη που ενισχύθηκε κατά 1,2%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here