Επενδύσεις άνω των 55 εκατ. ευρώ υλοποιούν τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ), με στόχο την αναβάθμιση και επέκταση των εμπορικών χώρων που διαχειρίζεται στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας τα οποία έχει αναλάβει η Fraport.

Ήδη την περασμένη Δευτέρα 30 Απριλίου, η διοίκηση των ΚΑΕ εγκαινίασε τους νέους αναβαθμισμένους εμπορικούς της χώρους στο αεροδρόμιο Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης” το πρώτο σε πτήσεις τσάρτερ τους θερινούς μήνες και το δεύτερο σε επισκεψιμότητα της χώρας. Η συγκεκριμένη επένδυση έφθασε τα 13,5 εκατ. ευρώ, ενώ σύντομα ολοκληρώνονται και οι εργασίες στα αεροδρόμια Ρόδου, Ζακύνθου και Χανίων.

Η επένδυση στον αερολιμένα Ηρακλείου, περιελάμβανε ανακατασκευή, επέκταση και εκσυγχρονισμό υποδομών, με ανακαίνιση των παλαιών χώρων αναχωρήσεων 8.000 τ.μ., ανάπτυξη νέας αίθουσας 2.895 τ.μ. στο ισόγειο και 585 τ.μ στο στεγασμένο χώρο του υπογείου. Δημιουργήθηκαν τέσσερις αίθουσες διακεκριμένων επιβατών δύο στην Extra και δύο στην Intra Schengen περιοχή, ανακαινίστηκαν όλα τα καταστήματα εστίασης, τοποθετήθηκε νέο κλιματιστικό σύστημα και νέα συστήματα πυροπροστασίας. Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2017 και ολοκληρώθηκαν στα τέλη Μαρτίου.

Οι χώροι έχουν σχεδιαστεί ώστε να εξασφαλίζουν τη διέλευση των επιβατών μέσα από τα καταστήματα, ένα μοντέλο που υιοθετεί η μητρική εταιρεία των ΚΑΕ, Dufry A.G., διεθνώς.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος των ΚΑΕ κ. Γιώργος Βελέντζας κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, η εταιρεία δίνει έμφαση στην ενίσχυση της προβολής και της διακίνησης ελληνικών προϊόντων, με αποτέλεσμα το 31,9% του χαρτοφυλακίου της να είναι ελληνικά προϊόντα από 5% που ήταν το 2002 όταν ιδιωτικοποιήθηκε η εταιρεία αφορολογήτων ειδών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here