Εκκίνηση σήμερα για τις ενδιάμεσες χειμερινές εκπτώσεις που θα διαρκέσουν έως τις 15 Μαΐου και στις οποίες οι έμποροι τρέφουν τις ελπίδες τους για αναζοπύρωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με όσα ορίζει η νομοθεσία, την Κυριακή 6 Μαΐου, πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων εκπτώσεων τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν από τις 11.00 έως τις 20.00.

Το προτεινόμενο ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών για την ερχόμενη Κυριακή είναι 11.00 – 18.00. Βέβαια σε συγκεκριμένες περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά, σύμφωνα με σχετική υπουργική απόφαση, τα καταστήματα επιτρέπεται να λειτουργούν όλες τις Κυριακές (εξαιρείται η δεύτερη Κυριακή του Αυγούστου) από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που είχε εκδοθεί πέρυσι από το υπουργείο Οικονομίας οι ζώνες όπου επιτρέπεται να παραμένουν ανοικτά τα καταστήματα είναι οι εξής:

  • Το τμήμα της Λεωφόρου Ποσειδώνος το οποίο περιλαμβάνεται στους δήμους Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Αργυρούπολης-Ελληνικού και Γλυφάδας.
  • Η περιοχή του Δήμου Πειραιώς η οποία περικλείεται από τις οδούς: Γρ. Λαμπράκη, Ακτή Μουτσοπούλου, 2ας Μεραρχίας, Ακτή Μιαούλη, Ακτή Ποσειδώνος, Ακτή Καλλιμασιώτη, Αλιπέδου, Κέκροπος και Καραολή και Δημητρίου.
  • Η περιοχή του Δήμου Καλλιθέας η οποία περικλείεται από τις οδούς Αιγέως, Ευριπίδου, Ζερβού, Αγίας Λαύρας, Κρέμου, Χαροκόπου, Δημοσθένους, Σκρα, Αριστείδου, Ολυμπίας, Ιατρίδου, Πλάτωνος, Σπάρτης, Λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου, Περικλέους, Μεταμορφώσεως, Πραξιτέλους, Ισμήνης, Θαλή, Πεισίστρατου, Πλατεία Ηρ. Πολυτεχνείου έως Λεωφόρο Ποσειδώνος.
  • Η περιοχή του Δήμου Παλαιού Φαλήρου η οποία εκτείνεται από την Λεωφόρο Αμφιθέας έως τη Λεωφόρο Ποσειδώνος.
  • Η περιοχή του Δήμου Αλίμου η οποία περικλείεται από τις οδούς Έλλης, Λεωφ. Ελευθερίας, Θουκυδίδου, Αθανάσιου Διάκου, Κοτοπούλη, Π. Μελά, Επτανήσου, Λεωφόρο Αλίμου και Λεωφόρο Ποσειδώνος.
  • Η περιοχή του Δήμου Γλυφάδας η οποία εκτείνεται από την Λεωφόρο Βουλιαγμένης έως τη Λεωφόρο Ποσειδώνος.
  • Το τμήμα του Ακινήτου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών το οποίο λειτουργεί ως Εμπορικό Πάρκο.
  • Την περιοχή του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, το οποίο περικλείεται από τις οδούς Εγνατία, 26ης Οκτωβρίου, Καρατάσου, Ναυάρχου Κουντουριώτου, Λεωφ. Νίκης, Παύλου Μελά, Καθηγητού Αντωνίου Κεραμόπουλου και Στέφανου Τάττη.

Σε ό,τι αφορά τις εκπτώσεις, επιβάλλεται η αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση και επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου (άρθρο 21 ν. 4177/2013), σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 5.000 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here