Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η άνοδος των μεγεθών για τον Όμιλο Eurohold, μητρική της ασφαλιστικής Euroins που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, για το α΄τρίμηνο του 2022 καθώς τα έσοδα τετραπλασιάστηκαν στα 854 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, τα λειτουργικά κέρδη δεκαπλασιάστηκαν (EBITDA) στα 47 εκατ. ευρώ, ενώ το ενεργητικό αυξήθηκε κατά 7,4% στα 2,4 δισ. ευρώ. Σημειώνεται επίσης πως τα έσοδα της Euroins Insurance Group από ασφάλιστρα ενισχύθηκαν κατά 88% στα 240 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά:

Η Eurohold Bulgaria, ο μεγαλύτερος εισηγμένος όμιλος συμμετοχών της Βουλγαρίας και ένας από τους κορυφαίους ενεργειακούς και χρηματοοικονομικούς ομίλους της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ανακοίνωσε αύξηση-ρεκόρ για τα έσοδα του πρώτου τριμήνου 2022 και σχεδόν τριπλασιασμό των κερδών της, όπως αυτά αποτυπώνονται στις ενδιάμεσες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της Εταιρείας.

Το διάστημα Ιανουάριος – Μάρτιος 2022, τα συνολικά έσοδα της Eurohold ανήλθαν σε 854 εκατ. ευρώ. Το μεγαλύτερο ποσοστό της αύξησης οφείλεται στην ενοποίηση των αποτελεσμάτων των θυγατρικών εταιρειών του πρώην Ομίλου CEZ στη Βουλγαρία, οι οποίες εξαγοράστηκαν από τη Eurohold τον Ιούλιο 2021. Οι εν λόγω εταιρείες δραστηριοποιούνται πλέον υπό την επωνυμία της Electrohold Bulgaria. Το πρώτο τρίμηνο του 2022, οι ενεργειακές δραστηριότητες αναλογούσαν σε ποσοστό λίγο μεγαλύτερο από το 50% των συνολικών εσόδων του Ομίλου. Στην ανάπτυξη του Ομίλου συνέβαλε, επίσης, η αύξηση των εσόδων από ασφάλιστρα στο πλαίσιο της δραστηριοποίησης της Euroins Insurance Group (EIG) στον ασφαλιστικό κλάδο.

Περισσότερα στο insuranceworld.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here