Με ολοένα και μεγαλύτερη δυναμική, η KΑFEA TERRA Food and Drinks S.A συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία της ακόμα και εν μέσω πανδημίας, κερδίζοντας το στοίχημα της ανάπτυξης

Διανύουμε ομολογουμένως μια δύσκολη εποχή. Ο αντίκτυπος της πανδημίας είναι εμφανής σε όλα τα επίπεδα – στην κοινωνία, την οικονομία, στο επιχειρείν κ.ο.κ. Μέσα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, η KAFEA TERRA ηγέτιδα εταιρεία στην ελληνική αγορά καφέ, συνεχίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της, θέτοντας υψηλούς στόχους για την ερχόμενη δεκαετία. Εισάγει, παράγει και διαθέτει προϊόντα υψηλής ποιότητας με τον illy και τον Dimello ναυαρχίδες μάρκες στο portfolio της.

Στην πολύ πρόσφατη δημοσίευση, 1η Έκθεση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, η KAFEA TERRA ανακοίνωσε κύκλο εργασιών €72.908.508, 5.200 σημεία Ηο.re.ca, Retail & Office, 96% Κάλυψη της Ελληνικής Επικράτειας μέσω του δικτύου διανομής, μεγάλες επενδύσεις αναβάθμισης του εργοστασίου της, επένδυση σε νέες κτηριακές εγκαταστάσεις για το υποκατάστημα της Θεσσαλονίκης. Η εταιρεία απασχολεί 174 εργαζομένους και μόνο το 2019 προέβη σε 35 προσλήψεις.

Για τις εξελίξεις στον κόσμο του καφέ, εν μέσω πανδημίας, τις ευέλικτες μορφές που εισήγαγε στο λειτουργικό της μοντέλο, για το όραμα και τους στόχους αλλά και την είσοδο της εταιρείας στο specialty μίλησε στο coffeemag.gr o κ. Ιορδάνης Ιωσηφίδης, General Manager της KΑFEA TERRA.

Όπως είπε, “είναι μία μεταβαλλόμενη αγορά με μεγάλες ελαστικότητες που ενσωματώνει όλα τα κανάλια πώλησης, με αποτέλεσμα να μπορεί να ανακάμπτει σε πρωτοφανή φαινόμενα όπως αυτό της πανδημίας”.

-Αναμφισβήτητα φέτος ήταν μία δύσκολη χρονιά για όλους τους κλάδους της οικονομίας. Η εξάπλωση της πανδημίας, τα μαζικά lockdowns, o περιορισμός των μεταφορών/μετακινήσεων έθεσαν προσκόμματα και επηρέασαν αρνητικά όλες τις προσπάθειες προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης.Ποιος ήταν ο αντίκτυπος στον κλάδο του καφέ;

Ο κλάδος του καφέ ξεχωρίζει για τη δυναμική και την ανθεκτικότητά του. Είναι μία μεταβαλλόμενη αγορά με μεγάλες ελαστικότητες που ενσωματώνει όλα τα κανάλια πώλησης, με αποτέλεσμα να μπορεί να ανακάμπτει σε πρωτοφανή φαινόμενα όπως αυτό της πανδημίας. Ο καφές αποτελεί το δημοφιλέστερο και πιο αγαπητό ρόφημα. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ημέρας μας, δίνει στις μικρές στιγμές μας, μεγάλη διάσταση. Το κοινό του, συνεχώς αυξάνεται και εκπαιδεύεται, αποκτώντας περισσότερες γνώσεις σχετικά με την προέλευση, την επεξεργασία και τις μεθόδους παρασκευής.

Το 2ο Lockdown αναμφισβήτητα επηρέασε αρνητικά τον κλάδο της εστίασης, ωστόσο τα café βρέθηκαν καλύτερα προετοιμασμένα να ανταπεξέλθουν, εντάσσοντας υπηρεσίες coffee on the go, delivery και πώληση συσκευασιών λιανικής. Στη χώρα μας ο καιρός είναι σύμμαχος της κατανάλωσης έξω, καθώς τις ηλιόλουστες μέρες η ζήτηση για coffee on the go αυξάνεται εκθετικά. Παρόλα αυτά, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο κανάλι Ho.re.ca έχουν απωλέσει σημαντικό μέρος των εσόδων τους, που προέρχονται κυρίως από τις μειωμένες πωλήσεις φαγητού και ποτού και σίγουρα θα πρέπει να ενισχυθούν οικονομικά τους επόμενους μήνες από τον Κρατικό μηχανισμό, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα τους.

–Πόσο επηρέασε τα κανάλια της αγοράς όπου δραστηριοποιήστε (ΗΟRECA, retail, e- commerce και οffice) η νέα κατάσταση;

Τα κανάλια που βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση την περίοδο αυτή είναι το Retail και το E- Commerce. Στο λιανεμπόριο σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Nielsen τα προϊόντα καφέ είχαν ανάπτυξη άνω του 30% για το τρέχον έτος. Το e-commerce εμφανίζει εξίσου μεγάλη άνθηση. Στο κανάλι Ho.re.ca υπήρξαν διακυμάνσεις ανάλογα με την χρονική περίοδο αλλά και την περιοχή. Σίγουρα, τα σημεία που στηρίζονται στον τουρισμό έχουν πληγεί περισσότερο. Επίσης, περιοχές όπου αντιμετώπισαν καταστροφικά φυσικά φαινόμενα όπως η Καρδίτσα, Σάμος, Σητεία, η Κεφαλονιά κ.α. αντιμετωπίζουν ακόμα σημαντικές δυσκολίες. Το κανάλι office παρουσίασε πτωτική τάση εξαιτίας της αναγκαστικής εφαρμογής τηλεργασίας μεταφέροντας το μερίδιο του στη λιανική και στα café με υπηρεσίες delivery. Η εκτίμηση μας είναι ότι θα ανακάμψει σημαντικά μετά την εισαγωγή του εμβολίου για την αντιμετώπιση του covid και τη σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο coffeemag.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here