Η Intrum -η Σουηδική εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων από τραπεζικές οφειλές με την οποία συνεργάζεται εδώ στην Ελλάδα η Τράπεζα Πειραιώς, για την τακτοποίηση των δικών της “κόκκινων δανείων”- ανακοίνωσε χθες επίσημα ότι τα έσοδά της θα μειωθούν σημαντικά στην Ιταλία

Η ανακοίνωση της Intrum μιλά για “καθυστέρηση των ταμειακών ροών” στην Ιταλική οικονομία.

  • Προφανώς αυτό οφείλεται στα μέτρα που ανακοίνωσε ήδη η Ιταλική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από την εξάπλωση του CoViD-19.

Ένα μεγάλο μέρος των ταμειακών ροών της Intrum στην Ιταλία προέρχεται από τη διαχείριση ενυπόθηκων δανείων και -κυρίως- “κόκκινα στεγαστικά δάνεια” δανειοληπτών που έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη. 

  • Η Intrum έχει αναλάβει τη διαχείριση “κόκκινων  δανείων” της Intesa Sanpaolo, όπου η Intrum κατέχει το 51%, και ένα χαρτοφυλάκιο χρεών που ανήκει μέσω SPV μαζί με την Intesa Sanpaolo, όπου η Intrum κατέχει το 41%.

Αυτές οι δραστηριότητες αντιστοιχούσαν στο 4% του συνολικού προσαρμοσμένου EBITDA (11,4 δισεκατομμύρια Σουηδικές Κορώνες) της Intrum για το 2019, δηλαδή περίπου 400.000 Σουηδικές Κορώνες.

Η Intrum απασχολεί συνολικά 10.000 εργαζομένους σε 24 χώρες της Ευρώπης. Στην Ιταλία απασχολεί 850 υπαλλήλους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here