Νέο πρόεδρο εισηγήθηκε ομόφωνα χθες το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒ, έπειτα από τη συνεδρίασή του, εν όψει της Γενικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου 2020.

Άνευ απροόπτου ο κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος θα διαδεχθεί τον κ. Θεόδωρο Φέσσα που βρίσκεται στο «τιμόνι» του Συνδέσμου επί έξι συναπτά έτη.

Πρόκειται για τον πέμπτο επιχειρηματία εκ των βασικών μετόχων της ΤΙΤΑΝ, συνεχίζοντας μία  μακρόχρονη παράδοση που ξεκινά από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα.
     Παπαλεξόπουλος-Κανελλόπουλος, Κανελλόπουλος- Παπαλεξόπουλος οι δύο ιστορικές οικογένειες οι οποίες δια πυρός και σιδήρου έφεραν την ελληνική τσιμεντοβιομηχανία, σήμερα, στο υψηλότερο σημείο της 118ετούς διαδρομής της.
  Ιδρύθηκε το 1902, εισήχθη στο Χρηματιστήριο δέκα χρόνια αργότερα και είναι μετά την Εθνική Τράπεζα ο δεύτερος παλαιότερος όμιλος.
   Νικόλαος Κανελλόπουλος, ο πρώτος- εκ των δύο οικογενειών- διετέλεσε πρόεδρος το 1911-1918, Αγγελος Κανελλόπουλος το 1944, Λεωνίδας Κανελλόπουλος το 1960-1962 και την περίοδο 1982-1988 ο Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος, στην κατά πολλούς σημαντικότερη 6ετία του εγχώριου επιχειρείν, όταν ακόμη η ελληνική βιομηχανία διαδραμάτιζε ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας.
     Τώρα είναι η σειρά του Δημήτρη Παπαλεξόπουλου με τις ευχές της επιχειρηματικής κοινότητας, ο 58ετής- αντιπρόεδρος σήμερα του Συνδέσμου- να συμβάλλει στο να ξανά γίνει Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών.
      Μία εκλογή, που θα γίνει παμψηφεί.
O Νέος Πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος

Ποιος είναι ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος

Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα  και είναι 58 ετών.

Ο κ. Παπαλεξόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

Σπούδασε Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός στο Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο Ζυρίχης και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο HARVARD των ΗΠΑ. Εργάσθηκε ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων στην  McKinsey & Company Inc. στις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Από το 1989 εργάστηκε στην ΑΕ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ σε διάφορες οικονομικές θέσεις  και το 1996 ορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος.

Είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), ενώ του ΔΣ του ΙΟΒΕ, του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και της Ευρωπαϊκής Στρογγυλής Τράπεζας Βιομηχάνων (ERT).

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here