Η Inter-M-Traders μαζί με την Sogem Holdings έχουν καταθέσει συγκεκριμένη οικονομική πρόταση και δεσμευτική προσφορά για να αποκτήσουν τον έλεγχο των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Η αρχική προσφορά των 90 εκατ. Ευρώ δεν κρίθηκε ικανοποιητική ούτε από το Ελληνικό Δημόσιο αλλ’ ούτε και από την Alpha Bank που είναι ο βασικός πιστωτής των Ναυπηγείων.

Η KPMG έχει αναλάβει να συντονίσει τη διαδικασία βελτίωσης της προσφοράς και συμβιβασμού για την ολοκλήρωση της συμφωνίας δεδομένου ότι οι οφειλές των ναυπηγείων Ελευσίνας στην Alpha Bank, το ελληνικό δημόσιο, τους εργαζομένους και άλλους συνεργαζόμενους έχει υπολογιστεί ότι ξεπερνούν τα 250 εκατ. ευρώ.

Η κοινοπραξία Inter-M-Traders και Sogem Holdings, δεν επιμένει στο θέμα της εξασφάλισης επιπλέον έργου για τα ναυπηγεία από το πολεμικό ναυτικό. Eπιμένει όμως να ζητά εξασφάλιση των περιουσιακών στοιχείων (assets) του ναυπηγείου χωρίς βάρη, καθώς και για την εθελουσία έξοδο, την οποία όμως, θέλει να κάνει σε συνεργασία με την παρούσα διοίκηση των ναυπηγείων.

Όλα δείχνουν πως η νέα βελτιωτική προσφορά η οποία οπωσδήποτε θα πρέπει να ξεπερνά τα 120 εκατ. Ευρώ, θα κατατεθεί μέχρι τις 22 Μαρτίου…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here