Το 39% της εταιρείας ειδικού σκοπού «Αριάδνη Interconnection», της εταιρείας που έχει αναλάβει τη χρηματοδότηση και κατασκευή της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης, θέλει να πουλήσει σε στρατηγικό επενδυτή ο ΑΔΜΗΕ.

Η πώληση του μεριδίου θα γίνει κατά προτεραιότητα σε πιστοποιημένους διαχειριστές συστήματος μεταφοράς από χώρες της ΕΕ.

Η κίνηση αυτή επιβεβαιώνει την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει το έργο ως εθνικό και όχι ως έργο κοινού ενδιαφέροντος της ΕΕ στο πλαίσιο διακρατικής διασύνδεσης Κρήτης-Κύπρου-Ισραήλ.

Ο σχετικός διαγωνισμός αναμένεται να προκηρυχθεί εντός του μήνα ωστόσο ο ΑΔΜΗΕ έστειλε στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την είσοδο ενός ή περισσότερων επενδυτών στο μετοχικό της κεφάλαιο, προκειμένου να ανοίξει και τυπικά η διαδικασία.

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, η επιλογή των ιδιωτών θα γίνει σε δυο φάσεις. Θα προηγηθεί η φάση της προεπιλογής (στη βάση κριτηρίων χρηματοοικονομικής επιλεξιμότητας και προσωπικής κατάστασης) και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η υποβολή κατάθεσης προσφορών.

Οι επενδυτές που θα περάσουν την προεπιλογή θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Virtual Data Room της «Αριάδνης», όπου θα είναι διαθέσιμα τα τεχνικά, χρηματοοικονομικά και νομικά στοιχεία του έργου, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών χαρακτηριστικών, του business plan, του προτεινόμενου Συμφωνητικού Μετόχων (SHA) και Συμφωνητικού Αγοραπωλησίας (SPA), αλλά και του ConcessionAgreement.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here